Connect with us

technokrata

Áttörés a mobilfizetés területén?

Kütyük

Áttörés a mobilfizetés területén?

Termékfelismerés, mobil hűségkártya, jegyvásárlási lehetőség és adatelemző funkció is lesz a Cellum által uniós forrásokból készülő újgenerációs mobilfizetési rendszerben.

A Cellum kísérleti projektje jelentős fejlesztéseket hajtott végre a mobilfizetési és az ahhoz kapcsolódó, az okostelefonok előnyeit kiaknázó megoldások területén. Elkészült ugyanis a prototípusa annak az alkalmazásnak, amely QR kód vagy vonalkód beolvasása nélkül, az árut egyszerűen lefotózva képes felismerni a megvásárolni kívánt terméket. A termékfelismerést támogató megoldás további fejlesztések után hamarosan megjelenhet a Cellum szolgáltatásai között. Egy másik applikáció a mobilalapú jegyvásárlást könnyítheti. A prototípus alkalmazás a megvásárolt jegyeket az Apple Passbookjában is képes tárolni.

mobile-payment

További eredményeket ért el a cég a hűségprogramok és a kuponkezelés területén. A Cellum mobilpénztárcába integrálható hűségkártya funkciót készített, amellyel a felhasználók okostelefonjukon igényelhetnek és használhatnak virtuális pontgyűjtő kártyát. A Cellum mobilkupon kezelő applikációja pedig alkalmas lehet arra, hogy a kereskedők a költséges papírkuponok helyett akár személyre szabott kedvezményeket adjanak vásárlóiknak.

Az innovációs projekt során a társaság szorosan együttműködött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, és közösen a mobilfizetések során befolyó adatokat elemző rendszeren is dolgoztak.

A „Piacorientált kutatás-fejlesztés a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt.-nél” elnevezésű pályázat a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében, az Új Széchenyi Terv részeként valósult meg. A projekt teljes költségvetése közel 174,4 millió forint volt, amelyhez mintegy 70%-os, 121 millió forint állami támogatást nyert a cég.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin