Connect with us

technokrata

Itt a Liferay mobil-alkalmazásokra optimalizált szoftverfejlesztő csomagja

Kütyük

Itt a Liferay mobil-alkalmazásokra optimalizált szoftverfejlesztő csomagja

Új fejlesztési eszközcsomag segíti a Liferay ügyfeleit a mobilalkalmazások testreszabásában és irányításában.

A nyílt forráskódú szoftverek atyja, a Liferay Inc. ma dobja piacra mobilalkalmazás-fejlesztő csomagját. A Mobile SDK része a Liferay portál mobilbarát-verzióvá fejlesztéseknek, amely a Liferay Portál 6.2-es verzióhoz készített “responsive dizájn” elkészítésével kezdődött. A Mobile SDK most továbbfejlesztette a platform mobil-barát képességeit, elérhetővé téve a portál egyedülálló előnyeit az alkalmazás-fejlesztők számára.

“Nincs annál izgalmasabb, minthogy segítsünk ügyfeleinknek a mobil-forradalom által kínált lehetőségek kiaknázásában. Ez valóban forradalmi: hatással lesz üzleti életünkre és mindennapi társadalmi életünkre.“– mondta Bryan Cheung, a Liferay vezérigazgatója. “Szerintem a fejlesztők imádni fogják a Mobile SDK-t, mert az emberek ki vannak éhezve az “azonnaliságra”, amelyet csak az okostelefontól kaphatnak meg. Bármi, ami segít gyorsabban elkészíteni egy releváns funkciókkal biró mobil-applikációt, hihetetlen értéket képvisel.”

A Liferay Mobile SDK támogatja Androidos és iOS alkalmazások fejlesztését is a Liferay Portál 6.2-es verziójához.

A Liferay Mobile SDK jellemzői többek között:

  • Autentikáció Liferay Portál példányon keresztül
  • Kivételek kezelése
  • Távoli szolgáltatások hívása
  • JSON parsing
  • Kérések kötegelt küldése a szerver felé
  • Aszinkron hívások
  • Template alapú, automatikusan generált SDK
  • Integráció a Developer Studioval
  • Kompatibilitás a tester szabott portletekkel is.

mobile_sdk_icon_no_padding

Íme három ok, hogy miért használjunk SDK-t a mobilalkalmazások fejlesztéséhez:
Közösen megosztott szolgáltatások, mint pl. a bejelentkezés, kezelési hibák és tartalomletöltés (JSON használatával)
A Liferay beépített tartalom- és együttműködést támogató tulajdonságainak használata a mobilalkalmazásban
Egyedi feladatok vagy integrációk alkalmazása a mobil applikációkban.

Például annak a vállalatnak, amelynek a CRM rendszere eleve Liferay szoftverrel integrált, az SDK segítségével sokkal könnyebb lesz létrehozni egy olyan mobilalkalmazást, amely a vásárlók adatait tartalmazza, és minden értékesítőnek személyre szabott hozzáférést biztosít ügyfeléhez. A kiskereskedők által tervezett mobilalkalmazások óriási előnyre tehetnek szert azáltal, hogy például egy komplett vásárlási katalógust beintegrálva, gyakorlatilag így egy e-kereskedelmet támogató mobilalkalmazást fejlesztenek ki, amely még tovább növeli a felhasználás élményét a telefonba épített kamera és helymeghatározó funkciók által.

A Liferay bízik abban, hogy a portál hosszú távon olyan központi “hubként” fog működni, amely a mobileszközök adatait és interakcióit összegyűjtve segíthet a vállalatoknak az ügyfeleik és alkalmazottaik szükségleteinek megértésében. Ami az adatvédelmi kérdéseket illeti, a Liferay természetesen azt támogatja, hogy az ügyfeleknek a lehető legtöbb beleszólásuk lehessen abba, hogy a mobilapplikációk felhasználói számára milyen személyes információik juthatnak el.

“A mobil nálunk kiemelkedő fontosságú.” – mondja Michael Young, a Liferay technológiai igazgatója. “Ügyfeleink is ezt akarják, és éppen ezért választják a Liferay-t: nem akarják újra és újra megírni ugyanazt a kódot a különböző alkalmazásokra, egyetlen rendszerben szeretnék konszolidálni az integrációs pontokat. Azokat a megoldásokat, amelyeket a weboldalak és portálok könnyebb fejlesztése érdekében hoztunk létre, a mobilalkalmazás-fejlesztés területén is hasznosítjuk.”

A Liferay Mobile SDK az Eclipse plugin kiegészítőjeként érhető el, melyet a Liferay Developer Studio, a Liferay IDE, vagy egy fejlesztő saját Eclipse környezetéhez is telepíthetünk. A Mobile SDK szintén letölthető a következő weboldalról:
github.com/liferay/liferay-mobile-sdk/releases.

A Mobile SDK ingyenes demo verziója regisztráció után a következő helyen hozzáférhető:
http://discover.liferay.com/liferay-live-11apr2014

További információért látogasson el a www.liferay.com/community/liferay-projects/liferay-mobile-sdk oldalra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin