Connect with us

technokrata

Öt új Firefox rendszerű telefont ismerhetünk meg az MWC-n

Kütyük

Öt új Firefox rendszerű telefont ismerhetünk meg az MWC-n

Alaposan kitett magáért a ZTE és az Alcatel.

Bár a rivaldafényben mindeddig elsősorban az Android, iOS vagy Windows Phone alapú készülékeket találhattuk meg, ideje lesz egyre nagyobb figyelmet szentelni a Firefox OS 1.3 rendszerű modelleknek is, Barcelonában ugyanis most öt új modellt leplezett le a ZTE és az Alcatel.

alcatel1

A két kínai vállat tehát nem tétlenkedett, mégis az Alcatel kap majd nagyobb hangsúlyt a kiállításon, tőlük ugyanis négy készülék származik. A Fire S a csapat legjobbja, ebben egy 4,5″-es qHD felbontású képernyőt, egy 1,2 GHz-es négymagos processzort és LTE támogatást is találunk. A hátoldali kamera 8 megapixeles, az elkészült képeket pedig NFC segítségével oszthatjuk meg.

alcatel2

A sorban a Fire E következik, ennek szintén 1,2 GHz-en üzemelő processzora van, igaz már csak két maggal. A képernyő maradt a Fire S-nél megismert 4,5″-es, qHD felbontású egység, a kamerát viszont egy 5 megapixeles verzióra cserélték. Kisebb kezűek is örömmel használhatják a Fire C-t, a 3,5″-es HVGA felbontású képernyővel érkező modellben egy már ismerős, 1,2 GHz-en üzemelő kétmagos processzor és egy VGA kamera kapott helyet.

alcatel3

A Fire C-nél jóval erősebb, ám a Fire S tudását még nem éri el a ZTE újdonsága az Open C. A kétmagos, 1,2 GHz-es processzorral érkező újdonságban egy 4″-es WVGA képernyőt, 512 MB RAM-ot és egy 1200 mAh-es akkumulátort találunk.  Az okostelefonos piac alsó szegletébe érkezik az Open II. Az 1,2 GHz-es, kétmagos processzort tartalmazó modellben csak 512 MB RAM-ot és 2 GB memóriát találunk. A 2 megapixeles hátoldali kamerával érkező készülékben egy 1120 mAh-es akkumulátort találunk.

Egyelőre egyik készülék ára és megjelenési időpontja sem ismert, ezeket vélhetően az elkövetkezendő hetekben árulják el a gyártók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin