Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kitiltották a HTC mobilját az Egyesült Királyságból

Kütyük

Kitiltották a HTC mobilját az Egyesült Királyságból

Pert nyert a Nokia a tajvani vállalat ellen.

Rájár a rúd mostanság a HTC-re. Nem elég, hogy a minőségi termékkínálat ellenére a felhasználók mégsem érdeklődnek modelljeik iránt, most kénytelenek azzal is szembenézni, hogy Angliából kitiltották az egyik legsikeresebb készüléküket a One mini-t. A Nokia által indított perben az angliai és walesi legfelsőbb bíróság hozott ítéletet, amely szerint december 6-tól tilos az Egyesült királyságban a tajvani vállalat “mini” modelljének értékesítése. A finn vállalat szerint ugyanis megszegték az EP0998024 nevű, moduláris szerkezetű adó és mobil állomásra vonatkozó szabadalmukat.

lawsuit1

A HTC ugyanakkor azzal érvelt, hogy ez a technológia a Qualcomm tulajdona és egy, a két vállalat között létrejövő megegyezésben kellene megállapodni  az esetleges felhasználhatóságról az Egyesült Államokban. Amíg ez nem történik meg, addig természetesen joga van fellebbezni a HTC-nek, ám ha ez nem történik meg, akkor december 6-ától nem vehetnek One mini-t az angol vásárlók.

Nem ez az első eset, hogy a Nokia megtámadja a tajvani vállalatot, korábban éppen a One mikrofonját kellett módosítani, mivel azt a modellt is kitiltották az Egyesült Királyságból a finn vállalatnak hála.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés