Connect with us
Hirdetés

technokrata

Kitiltották a HTC mobilját az Egyesült Királyságból

Kütyük

Kitiltották a HTC mobilját az Egyesült Királyságból

Pert nyert a Nokia a tajvani vállalat ellen.

Rájár a rúd mostanság a HTC-re. Nem elég, hogy a minőségi termékkínálat ellenére a felhasználók mégsem érdeklődnek modelljeik iránt, most kénytelenek azzal is szembenézni, hogy Angliából kitiltották az egyik legsikeresebb készüléküket a One mini-t. A Nokia által indított perben az angliai és walesi legfelsőbb bíróság hozott ítéletet, amely szerint december 6-tól tilos az Egyesült királyságban a tajvani vállalat “mini” modelljének értékesítése. A finn vállalat szerint ugyanis megszegték az EP0998024 nevű, moduláris szerkezetű adó és mobil állomásra vonatkozó szabadalmukat.

lawsuit1

A HTC ugyanakkor azzal érvelt, hogy ez a technológia a Qualcomm tulajdona és egy, a két vállalat között létrejövő megegyezésben kellene megállapodni  az esetleges felhasználhatóságról az Egyesült Államokban. Amíg ez nem történik meg, addig természetesen joga van fellebbezni a HTC-nek, ám ha ez nem történik meg, akkor december 6-ától nem vehetnek One mini-t az angol vásárlók.

Nem ez az első eset, hogy a Nokia megtámadja a tajvani vállalatot, korábban éppen a One mikrofonját kellett módosítani, mivel azt a modellt is kitiltották az Egyesült Királyságból a finn vállalatnak hála.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor
note

SmartPhone

Úgy néz ki a Galaxy Note szériának befellegzett

2021. július 22. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu