Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: BluePanther GP350 – a 22-es csapdája

Kütyük

Teszt: BluePanther GP350 – a 22-es csapdája

Androidos tabletet találunk már 15 ezer forint körül is, de mit tehetünk, ha telefont szeretnénk. Mégpedig nem valami használhatatlan vackot. A BluePanther erre kínál megoldást, 22 ezres körüli áron kapunk egy dupla SIM-es, 3,5 colos, stabil telefont, amit lehet szeretni.

Amikor először láttam, nem nagyon érdekelt. Mert tucatjával lehet vásárolni ilyen és ehhez hasonló érintőképernyős készülékeket. De amikor megtudtam, hogy Androidos, kétmagos, dupla SIM-es és csak 22 ezresbe kerül, el kellett hozzam. A teszt arról szól, mire is jó egy ilyen olcsó telefon.

DSC08695_resize

Azt már itt az elején le kell szögezzem, hogy nem erőgépről van szó, de nem is csak annyit tud, amennyire az árából következtetnénk. Azt is le kell szögezzem, hogy egyelőre nem termék, a megérkezéséről a BluePanthernél kell érdeklődni, ide kattintva elérhetőek. A tesztkészüléket mi is tőlük kaptuk. (Köszönjük!)

DSC08671_resize

Miért is fogott meg ennyire? Először is nézzük meg, mit lehet kapni 20 ezres körül! Androidból? Semmit. Magyarországon, garanciával legalábbis. Ha be merjük vállalni, hogy Kínából rendelünk valamit, ami megjön (vagy nem) és működik (vagy nem), akkor jobban is járhatunk. De még mindig nincs garancia, így a kockázat a miénk. Ezt a kockázatot vállalja át a BluePanther, akiknél magyar garanciával, normális szervizháttérrel vehetjük meg ezt a kütyüt. Ami nem mellesleg teljesen rendben is van.

DSC08673_resize

A készülék kellemes méretű, nőknek és gyerekeknek is viselhető. Ha tehát szeretnénk megörvendeztetni vele kamasz kölkünket, arra tökéletes. Első telefonnak. Hogy megtudja, kell-e neki ilyen. Vagy magunknak, hogy megtudjuk, kell-e nekünk ilyen. Előre szólok ezügyben is, mert kelleni fog. Szóval az Android rendszer összes előnyét kapjuk meg ezért a 22 ezresért. És némi kompromisszumot.

DSC08674_resize

A multimédia gyenge. Fényképezni csak arra a célra fogunk vele, hogy a neten megosszuk és csak tökéletes fényviszonyok között. Beltérben, mozgás közben nem nagyon érdemes próbálkozni. A hátlapon van egy kis villanófény, ami nagyjából 1 méterig hatásos, de sokat ne várjunk tőle. A képek mérete elvileg 5 megapixel és sok baj nincs velük. A videók ennél még kicsit gyengébbek, csak vész esetére ajánljuk ezeket. Persze tegyük hozzá, drágábban vásárolhatunk neves gyártóktól készüléket, amelyek semmiben nem tudnak többet ennél.

DSC08675_resize

A multimédiához tartozik a fájlok lejátszása, na ebben már jobban teljesít a készülék. A hangjával nincs semmi baj, egy szabványos fülhallgatót csatlakoztatva tökéletesen leváltja az MP3 lejátszót. Mivel van SD kártya bővítési lehetőség, a zenék tárolása sem probléma. Egy funkció, amit szeretni fogunk benne. A filmek lejátszása a másik, hiszen ez a telefon a Play áruházból ingyen letölthető lejátszó szoftverek valamelyikével simán viszi a DivX filmeket, így ebben is csak a behelyezett kártya mérete jelentheti az akadályt. 32 GB-ig fogad el kártyát, egy ilyenre nagyjából 30 egész estés film fér rá.

DSC08676_resize

A készüléknek van előlapi kamerája, így video telefonálásra is alkalmas. Ha tehát van internet, ez is sok mindenre megoldás lehet. És azt se felejtsük el, hogy a hanghívások is ingyenesek jó néhány szoftverben, így a készülékkel akkor is beszélhetünk, ha a telefonkártyán nincs pénz. Van benne ugyanis wifi, így ingyenes wifi hotspotokon ingyenes ez a funkció is. 

DSC08693_resize

Ha már az internetről szó esett: mivel a telefon dupla SIM foglalattal rendelkezik, a beszédhívás mellé betehetünk egy adatkártyát is a második nyílásba. Számos szolgáltató ad vezetékes internethez kedvezményes mobilinternetet, de többnyire csak külön SIM-re. Itt ez sem probléma, becsaphatjuk a rendszert és rövid beállítás után olcsón mobilnetezhetünk úgy, hogy mellette telefonálni is tudunk.

DSC08677_resize

Azoknak is jól jön a dupla SIM, akiknek céges és saját telefonjuk is van. Itt egy készülékbe kerülhet mindkét kártya és vége a kényelmetlen duplatelefonozásnak. Ezt is hamar meg lehet ám szokni és ne feledjük, hogy mindezt 22 ezresért. Ennyiért buta telefont sem kapunk dupla SIM-mel, nemhogy androidos okostelefont… A telefonból nem maradt ki a GPS sem, ezért térképes alkalmazások futtatására is alkalmas.

DSC08679_resize

Mivel a képernyője szabványos felbontású, azaz 320×480 pixeles, minden térképes szoftver szépen fut rajta. A grafikus egység elég erős a mozgatásokhoz, így az élmény ebben is teljes. Ha keveset navigálunk és főleg Magyarországon, akkor a Google Maps is tökéletes megoldás lehet, ingyen. A GPS egyébként átlagos érzékenységű, jól használható.

DSC08680_resize

A hardverről sokat nem érdemes beszélni, csak a lényeg: egy MediaTek processzor ketyeg benne, dupla maggal és 1,2 GHz-es órajellel. A teszteken valahol a Samsung Galaxy S II környékén teljesített, ami nem rossz, de így 2013-ban élvonalnak sem nevezhető. A futtatásra használható memória 200 MB, amiből a rendszer betöltődése után szabadon marad 150 MB körüli. Ez arra elég, hogy ha sok felesleges szoftvert nem futtatunk egyszerre, ne akadjon a készülék. A telepítésre használható memória 200 MB, erre 70-100 átlagos méretű szoftver telepíthető fel.

DSC08686_resize

Kiknek és minek? Főleg azoknak ajánlom, akik nem akarnak sok pénzt kiadni egy telefonért, magyar garanciát szeretnének és az Android által nyújtott előnyöket. Egészen kis gyerekeknek, amolyan eldobható készüléknek is ajánlom, amire nem kell vigyázni. Dupla telefonszámosoknak is jó, hogy ne kelljen két telefont cipelni. Még internet modemnek is jó, tökéletesen megosztja a rajta meglévő internetet. Mindkettőt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

BluePanther GP350

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Olcsó, könnyű, stabil
 
  Kontra:  
  - Minimalista, műanyag, gyenge fényképezőgép
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 3,5"
  • kijelző felbontása: 320x480"
  • kijelző típusa: TFT"
  • eszköz mérete: 125,5x64,2x11,5 mm
  • tömeg: 123 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: MTK 6572M
  • memória: 256 MB
  • háttértár: 0 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: USB
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 mpix
  • video chat:  
  • video felbontás: VGA
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: Dual SIM quadband
  • WiFi: b/g/n
  • Bluetooth: 2.1
  • GPS: A-GPS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2
  • spec. szoftverek: n/a
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1450 mAh
  • tapasztalat: 3 nap
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés