Connect with us

technokrata

Kiáll a döntése mellett az NMHH

Kütyük

Kiáll a döntése mellett az NMHH

NMHH: előírásoknak megfelelő a frekvenciahasználat meghosszabbítását érintő döntés.

A frekvenciahasználati jogosultságok meghosszabbítását érintő döntés minden tekintetben megfelel mind a szolgáltatókkal kötött szerződésekben foglaltaknak, mind az európai uniós normáknak, mind a hatályos nemzeti törvényeknek – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A közlemény szerint az NMHH sajnálattal értesült egyes lapokból arról, hogy a Vodafone állítólag be kívánná perelni a hatóságot. Az NMHH bízik abban, hogy a témában megjelent cikkek a Vodafone tényleges szándékait illető egyes állításai félreértésen vagy tévedésen alapulnak, és nem a cég véglegesen kialakított hivatalos álláspontját tükrözik.
A hírközlési hatóság emlékeztet, hogy nemrég nyilvánosan is megtett bejelentésében világossá tette, hogy a hazai digitális gazdaság fejlődésében érdekelt cégek jövőbeni frekvenciahasználati jogosultságát stratégiai szintre emelt partnerség keretében kívánja biztosítani. Ez új fejezetet nyit a frekvenciák kizárólagos tulajdonával rendelkező állam és a  szolgáltatók viszonyában.

vodafone_1774758c
Az NMHH szerint e stratégiai partnerségnek köszönhetően egyszerre válik biztosítottá a kiszámítható piaci viszonyok megteremtése, a szolgáltatások minőségének, versenyképességének növelése és a szolgáltatásokhoz való hozzáférés esélyegyenlőségének kiterjesztése.
Az NMHH biztos abban, hogy más felelős szolgáltatókhoz hasonlóan a Vodafone is maradéktalanul egyetért a fenti célokkal, hiszen e célok vitatása vagy megkérdőjelezése nehezen volna beilleszthető egy stabil és kiszámítható feltételeket teremtő, hosszú távú együttműködés kereteibe – áll a közleményben.

Print
Az NMHH április 8-án jelentette be, hogy új stratégiai alapokra kívánja helyezni az együttműködést a mobilszolgáltatókkal, és ennek első lépéseként nem kívánja automatikusan meghosszabbítani a szolgáltatók jelenlegi frekvenciahasználati jogosultságát.
Sajtóértesülések szerint a Vodafone perre készül az NMHH ellen, amennyiben nem születik megállapodás a jövőre lejáró frekvenciahasználati jogosultságának meghosszabbításáról. A Népszabadság, valamint az origo.hu csütörtöki cikke szerint a mobilszolgáltató társaság az NMHH bejelentését követően felszólította a hatóságot a szerződés meghosszabbítására. A jogorvoslati lépés megtételére 30 napjuk van, és  amennyiben ez alatt nem születik egyezség a felek között, úgy május 8-án beadhatják a keresetet a médiahatóság ellen.

lawyer2
Az MTI megkeresésére a Vodafone nem kívánt reagálni az NMHH közleményére.
A Vodafone 900 és 1800 megahertzes (MHz) frekvenciahasználati jogosultsága 2014. október 8-án jár le.
A Vodafone korábban már jelezte, hogy a hatályban lévő hatósági szerződésben a magyar állam vállalta, hogy a három mobilszolgáltató között nem tesz hátrányos megkülönböztetést, és a Vodafone vonatkozásában nem alkalmaz hátrányosabb feltételeket, mint a Magyar Telekom és a Telenor esetében tette, amikor 2007-ben meghosszabbította a frekvenciahasználati engedélyüket.
A Telenor és a Magyar Telekom 900 MHz-es jogosultsága 2016. május 4-én, a két társaság 1800 MHz-es jogosultsága 2014. október 7-én, a három mobilszolgáltató által 2004-ben vásárolt 2100 MHz-es spektrumhasználati jogosultság pedig 2019-ben jár le.

(MTI)Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin