Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elégedetlen az Apple az iPhone-ok minőségével

Kütyük

Elégedetlen az Apple az iPhone-ok minőségével

Több mint 8 millió hibás iPhone készült Kínában.

Az Apple számára a kínai Foxconn készíti az iPhone-okat. Az együttműködés gyümölcsöző, már 2007-óta náluk gyártják a telefonokat, illetve sok más, szintén az Apple által fejlesztett készüléket is. A 2012 szeptemberében bemutatott iPhone 5 viszont most egy fekete pontként kerülhet be a kínaiak naplójába, mivel alaposan meggyűlt a bajuk a gyártásával. A komplikált, ám kétségtelenül elegáns készülékház készítése sok problémát okoz, olyannyira, hogy az Apple márciusban köze 8 millió darab iPhone 5-öst küldött vissza a gyártás helyére mivel nem voltak megelégedve azok minőségével.

iphone-5-xl

Ez gyakorlatilag 257 millió dollárnyi kárt okoz a Foxconn számára mivel, bár a korábbi, hibátlan alkatrészek felhasználásával de kénytelenek újragyártani a készüléket. Ez nem kevés pénz, gyakorlatilag a vállalat iPhone részleg által megszerzett  előző évi profit 2/3-adát teszi ki. Az elképesztő mennyiségű hibás készülék oka valószínűleg a nemrég kinevezett menedzsment, amely nem meg tud megbirkózni az őket ért problémákkal.

FRANCE-US-APPLE-IPHONE

Már történtek lépések az ügy megoldása érdekében, április 7-én egy hétig a Foxconn három kínai gyárában szünetelt az összeszerelés annak érdekében, hogy megállapítsák, hogy mi okozta ennek a nagyszámú selejtes készüléknek a létrejöttét. Arról, hogy mire jutottak sajnos nincs információ, reméljük, hogy ez  az ügy semmiben sem hátráltatja majd az iPhone 5S piacra kerülését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés