Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megtörtént a bejelentés, itt az iPhone 5

Kütyük

Megtörtént a bejelentés, itt az iPhone 5

Az Apple leleplezte az iPhone legújabb generációját.

Az Apple a mai napon bemutatta az iPhone legújabb, 5-ös verziószámot viselő kiadását. A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, távol van már a régi bombabiztos titkolózás az Apple háza táján, azok számára akik követték az eddigi pletykákat, nem történt igazi újdonság.

Ám azok számára, akik esetleg nem követték következzék az újdonságok bemutatása:

Az első és legfontosabb az új külső megjelenése. Az eddigi három részből álló felépítést felváltotta egy két egységből álló, a hátlap és az oldalsó keret mostantól egy és ugyanaz. A hátlap felépítése is megváltozott, az eddigi színüveg után most egy 3/4 részben fém 1/4 részben üveg kialakitás található. Az új, 4″-es , 16:9 képarányú és  1136×640 pixel felbontású IPS technológiájú  RETINA kijelzőjének hála az iPhone formaterve nyúlánkabb lett. Utóbbi miatt egy plusz sor is kifér a kezdőképernyőre, így a korábbi 4 helyett már 5 sorba pakolhatjuk alkalmazásainkat. Az alkatrészek számának csökkenése a vékonyságra is hatással volt, az eddigi 9,3 mm után most már 7,6 mm-es “vastagsággal” rendelkezik az Apple telefonja. Súlya 112 gramm, mely szintén jelentős csökkenés az eddigi 140 grammhoz képest.  Szintén újdonság, hogy ezúttal alulra került a fülhallgató csatlakozó mely mellé egy a Lightning névre keresztelt csatlakozó került. Ez utóbbi kisebb mint a korábbi 30 tűs verzió és teljesen digitális, hogy a legújabb kor szellemének megfeleljen. A régi eszközök kompatibilitásáról is gondoskodtak az Apple-nél, egy adapter segítségével a régi porttal rendelkező termékekhez is csatlakoztathatóvá válik az új iPhone.

 

Az eddigi kétmagos 1 GHz-es  A5-ös processzort egy új, már A6 névre keresztelt egység váltja. Emellé került az 1 GB RAM és az akár 64 GB-os memória.  Másik fontos újítás az LTE támogatás bevezetése, ennek hála sokkal nagyobb sebességben netezhetünk a világhálón. A Samsung erre nyilatkozta korábban, hogyha a kalifornai cég meglépi ezen funkció bevezetését, akkor a bíróságra mennek. Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle.

 

 

A kamera 8 megapixeles felbontása nem változott, ám ezután lehetőségünk van 28 megapixeles panorámafotók készítésére is. A FullHD videofelvétel szintén megmaradt, itt nem történt változás.A korábban pletykáltak szerint a micro-SIM-et felváltotta egy kisebb, nano-SIM névre keresztelt variáns,  mely természetesen nem kompatibilis elődjével, így aki az újdonságot készül megvásárolni, számoljon a cserével.

 Mint minden évben, most is új iPhone és új iOS. Ennek eredményeképp az iPhone 5 az iOS 6-os verziójával kerül piacra, mely szeptember 19-től elérhető lesz  a régebbi iPhone-okat birtoklók számára, feltéve, ha legalább 3GS-el rendelkeznek. Szoftveresen komolyabb újdonság nem került bemutatásra, a júniusban tartott WWDC-n mindenről felfedték a fátylat.

Még ha nem is komoly mértékben, de növekedett az üzemidő is, ezútán 225 órán át képes készenlétben működni az Apple készüléke. 8 órát működik 3G-n és 4G-n (mind beszélgetés, mind adatátvitel tekintetében) 10 órán át wifizhetünk róla és 40 óra zenehallgatást illetve 10 óra videólejátszást tesz lehetővé a nagyobb kapacitású akkumulátor.

 

Megjelenési idő a főbb piacokon (mint például az USA vagy Anglia) szeptember  21, hozzánk szeptember 28-án érkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés