Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobildoktor életet menthet!

Kütyük

A mobildoktor életet menthet!

Egy vadonatúj, eddig betöltetlen piaci rést kíván betömni a LifeWatch V gyártója, hiszen létrehozott egy telefont, mely segít az egészségünk megőrzésében.

Azzal, hogy lassan már mindenen Android fut, azt hiszem, nem mondok újat. De, hogy egy okostelefon legyen a személyi orvosunk is, az szerintem, mindenkit meglep. Természetesen a hús-vér dokit nem váltja ki, de sokat segíthet a mindennapokban. Napjaink egyik legnagyobb problémája, hogy az embert sok inger éri, sok mindenre figyelni kell, ezáltal sokak napjai stresszesen telnek. Az acélborítású, LifeWatch V-nek keresztelt telefon ebben is segítséget nyújt, hiszen képes a tulajdonosa EKG mérni, majd ha úgy találja, hogy túlzottan izgatott, akkor képes instrukciókat adni, hogy megnyugodjon a „gazdája”.

A készítői egy ma –sajnos- oly elterjedt problémának is próbáltak megoldást találni, ez pedig a cukorbetegség. A készülék képes mérni a vércukorszintet, ezért az alján elhelyeztek egy tálcát amit behelyezve a készülékbe az megállapítja az adatokat. Ha esetleg úgy érzékeljük, hogy belázasodtunk, képes megmérni a testhőmérsékletünket. Természetesen nemcsak ilyen komoly problémák megoldásában képes segíteni, hanem egyszerű étkezési tanácsokkal is próbál operálni, hogy minél fittebb, egészségesebb legyen a használója. Természetesen az adatok nem vesznek el, a készülék egy felhő alapú tároló helyre tölti fel azokat, hogy ezáltal a kezelőorvos is hozzá tudjon férni. Ha valakinek esetleg megtetszett a telefon, annak szomorú hír, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban tervezik piacra dobni, ám a pontos árat még nem közölték.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés