Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a teljes érintőfelületes Asha-k

Kütyük

Jönnek a teljes érintőfelületes Asha-k

A Nokia még idény nyáron elkezdi piacra dobni az olcsóbb “okostelefonjait”, amelyeken már nincs fizikai QWERTY billentyűzetet. Eljött a Nokia Asha Touch korszaka.

A Nokia három új telefont jelentett be nemrégiben, melyeken Series 40-es operációs rendszer fog futni. A három készülék pedig az Asha 305/306-ot és a 311-et. Az első kettő tulajdonképpen egy telefon, csupán annyiban térnek el egymástól, hogy a 305-be egy SIM fér be, míg a 306-osba kettő. Mindhárom készülék pontosan ugyanúgy néz ki, csak a 311 támogatja a 3G-s hálózatokat és jobb a kamerájának az érzékelője, ugyanis a 305/306 Asháknak 2 megapixeles a kamerája, addig a 311-é 3.2 megapixel. Az újdonság pedig az, hogy ezek az alacsony kategóriás készülékek már elhagyták a fizikai billentyűzetet és ezeken már digitálisan kell pötyögni az SMS-t a majdnem teljes felületet lefedő 3 colos kijelzőn.

Árban pedig teljesen barátiak, ugyanis az Asha 311 mindössze 92 eurót fog kóstálni és ősztől lesz kapható, akárcsak a 306-os modell, mely 68 euróba fog kerülni. Elsőként pedig az Asha 305 fog debütálni, méghozzá e hónapban, nagyjából 63 eurós áron. Vajon fel tudja venni a kesztyűt az olcsó androidos készülékekkel, mint a ZTE vagy a noname kínai telefonokkal? Hiszen látszik, hogy a Nokia a kispénzűekre utazik a leginkább, akik nem engedhetik meg maguknak a drágább okostelefonok megvásárlását, viszont nem szeretnének kimaradni az új őrületből sem, csak hát az eddigi Ashák nem voltak annyira, khmmmm…, sikeresek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés