Connect with us

technokrata

Irányítsuk mi a beszélgetést!

Kütyük

Irányítsuk mi a beszélgetést!

Ez nem egy önismereti tréning címe, inkább egy fantasztikus innovációé, melyet Galileonak hívnak. Hozzávalók: egy körbe-körbe mozgó távirányítású dokkoló és egy iPhone.

A Galileo forradalmasíthatja a videóhívás és videócsetelés mikéntjét. Maga az eszköz egyszerűnek tűnik, de nem az, viszont nagyon leleményes. Lényegében nem más, mint egy dokkoló, amibe belehelyezzük az iPhone-unkat és várhatjuk a hívást. Ha a hívó fél is iPhone-t használ, akkor az a Galileot-t a mi telefonunkon keresztül képes irányítani, azaz arra fordítani a telefont, amerre csak szeretné, így akár körbe tud nézni a helyiségben, de mindig rá tud fordulni az aktuális eseményekre, legyen az egy születésnapi torta elfújása vagy egy irodai megbeszélés. Hogy hogyan is működik a Galileos videóhívás, azt a videó kiválóan tükrözi, így inkább arról beszélnék, ami a bemutatóból nem derül ki.

A Galileo 360 fokban képes mozogni a tengelye körül, így felnézhetünk a plafonra vagy ahova csak tetszik. A kütyü egyáltalán nem lassú, másodpercenként 200 fokot képes forogni bármilyen irányba. A fej egyben dokkoló is, így hálózatról tudjuk tölteni a telefonunkat. A mókában az iPhone 4, a 4S és a negyedik generációs iPod Touch vehet részt, az irányításban viszont több eszköz is részt vehet, így az előbb említett modellek mellett iPad 2-vel és iPad 3-mal is kontrollálhatjuk a mozgást.

Hogy mire is lehet még jó a Galileo? Figyelhetjük kisbabánkat (Baby Monitoring), finommozgásokat rögzíthetünk vele videó módban, kitűnő Time-lapse filmeket készíthetünk vele. A Galileo készítői a KickStarter oldalán gyűjtöttek pénzt a vállalkozás beindításához és az eszköz piacra dobásához. Aki 95 dollárt áldozott a projektra, az cserébe már kapott is egyet a Galileo-ból. Hogy mennyire bíznak a kütyü sikerességében a vállalkozók? A gyártónak 100.000 dollárra volt szüksége, amit április 21-ig kellett volna összegyűjtenie, de a jelenlegi állás szerint 394.758 dollár gyűlt össze, így a kezdeményezés sikeres és indulhat a tömeggyártás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin