Connect with us

technokrata

Sony Xperia Windows Phone

Kütyük

Sony Xperia Windows Phone

Lándzsát törni látszik a japán gyártó, ugyanis kémfotón az első WP7-es Sony okostelefon. Újra és Ericssonostul.

Emlékeznek még, amikor október végén a Sony elnöke, Sir Howard Stringer arra a kérdésre, hogy lesz-e más OS is majd a jövőbeni Xperiakon, mint az Android, sejtelmesen csak annyit válaszolt, hogy “Soha ne mond azt, hogy soha.” ?  Nem? Pedig nagyobb jelentősége lehet neki, mint azt sokan gondolták, ugyanis lesz Windows Phone 7-es Xperia telefon. Vagy nem. A cikk íróját nem, sokakat viszont meglepett ez az állítás, ugyanis sokan úgy gondolták, hogy betonbiztos a házasság az Android és az Xperia között. Ami zavarbaejtő lehet, az az, hogy a kémfotókon szereplő modell Sony Ericsson néven van felcímkézve, holott idén már nem készül titokzatos telefon ezzel a márkajelzéssel, mivel a közös vállalat felbomlott és minden telefon már csak Sony.

A képeken szereplő telefon már egyszer felbukkant 2010 júniusában, mint Sony Ericsson Julie. Tervbe is volt véve, hogy megjelenik, de nem lett belőle semmi se. A telefon amúgy 1 GHz-es, csúsztatható QWERTY-s készüléknek készült, 4 colos (10.1 cm-es) érintőkijelzővel. Ami a képek frissebbségét jelzi, az nem más, mint hogy ezen a készüléken állítólag a Windows Phone 7.5 Mango fut, ami viszont tavaly szeptemberben debütált, ergo ennél újabbak a képek. De hogy lehetséges ez?

A legpesszimistább magyarázat szerint egyszerűen lefrissítették a prototípust, működik és nem akar kijönni a négy fal közül. Ennél jobban tetszik a pozitív magyarázat, miszerint mindez beleillik Sir Stringer sejtelmes válaszába és bejön a “Never say never”-mondata, azaz igen is meg nem is. Meleg is meg nem is. A lényeg, hogy nem füllentett, bármi is lesz a végkifejlet.

Az is lehet még, hogy talán a február végi Mobile World Congress állóvizét próbálják így egy kicsit felzavarni, de ez nem egy kavics, hanem egy kisebb meteor lett. Mindenesetre a barcelonai rendezvény a Sony részéről izgalmasnak és premierekben gazdagnak tűnik és nem csak ez lesz a szalagcím, hogy “Újabb androidos Xperia telefont mutattak be az MWC-n”Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin