Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilon is utalnának a hazai okostelefon-tulajdonosok

Kütyük

Mobilon is utalnának a hazai okostelefon-tulajdonosok

A magyarországi okostelefon-tulajdonosok harmada, 270 ezer ember nyitott egy kifejezetten erre az eszközre optimalizált internetbanki alkalmazásra – derült ki az OTP Bank megbízásából készített friss felmérésből.

A hazai okostelefon-tulajdonosok mindegyike használ legalább egy banki szolgáltatást – állapítja meg a 25-65 éves okostelefonnal és banki kapcsolattal rendelkező felhasználók körében, az OTP Bank Elektronikus Banki Üzletága megbízásából, az Ipsos által 2011 első negyedévének végén készített felmérés.

A megkérdezett okostelefon-használók 96 százalékának van bankkártyája, 94 százalékának folyószámlája, háromnegyedük pedig rendszeresen online számítógépes kapcsolaton keresztül intézi pénzügyeit. A válaszadók döntően számlainformációk lekérdezését és eseti átutalási megbízásokat intéznek a bankok internetes oldalain. A lekötésekhez, az értékpapír-műveletekhez, illetve a telefonfeltöltésekhez viszont csak ritkán használják ezt a platformot.

A kutatás szerint az okostelefonnal rendelkező internetbankolók mindössze 8 százaléka használja mobiltelefonon keresztül az online banki felületeket, aminek elsősorban az új technológiával kapcsolatos kezdeti idegenkedés az oka.

A két legjobban várt okostelefonos internetbanki szolgáltatás a számlainformációk lekérdezése és az eseti átutalási megbízások intézése. Ezeket követik az online vásárlás, az állandó beszedési megbízások, az árfolyamok lekérdezése, a lekötések, a lekötött betétek kezelése és az értékpapír-műveletek iránti igények.

“A kutatás eredményei, valamint saját tapasztalataink is azt mutatják, hogy a jövőben egyre inkább felértékelődnek a felhasználók szemében azok a hitelintézetek, amelyek bárhonnan, bármikor képesek biztonságos online platformokon keresztül egyszerű és gyors banki szolgáltatásokat nyújtani. Az OTP Bank jelenleg is futó fejlesztései pontosan ezeket a célokat szolgálják” – idézi a felmérés eredményét ismertető közlemény Forrai Pétert, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságának vezetőjét.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés