Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszaállították a Sidekick tulajdonosok adatait

Kütyük

Visszaállították a Sidekick tulajdonosok adatait

A hét elején eltűntek a Sidekick készülékek tulajdonosainak a mobiltelefonjukon tárolt személyes adatai a Microsoft szervereinek a meghibásodása miatt. Az amerikai szoftvergyártónak azóta sikerült visszaállítani az adatok nagy részét.

Az Microsoft egy leányvállalata által gyártott és T-Mobile USA által forgalmazott Sidekick mobiltelefonok tulajdonosainak a jelentős része a hét elején elvesztette a készülékén tárolt adatokat, köztük az összes ismerősének a telefonszámát is. Az adatvesztés a Microsoft szervereinek a meghibásodása miatt következett be.

Az adatok cseréje a Sidekick készülékek és a Microsoft szerverei között már a múlt hét során akadozni kezdett. Sok mobiltulajdonos az akkumulátor kivételével, és visszarakásával próbálta orvosolni a problémát. Nekik biztosan eltűntek az adataik, mert a készülékük, miután eltávolították az akkumulátorát, törölte a tárolt adatokat, amiket az akkumulátor visszahelyezését követően a meghibásodott szerverekről próbált meg helyreállítani.

A Microsoft most bejelentette, hogy szinte az összes elveszett adatot sikerült visszaállítania. A  mobiltulajdonosok először a készüléken tárolt számaikhoz férhetnek majd hozzá, utána pedig a naptárbejegyzéseiket, fényképeiket és a feljegyzéseiket  is vissza fogják kapni.

A Microsoft alelnöke Roz Ho, azt írta egy nyílt levélben a cég ügyfeleinek, hogy a problémákat az adatbázisaik rendszerhibája okozta, amit már sikerült kijavítaniuk és át fogják alakítani azt a módszert, amivel a mobiltulajdonosok adatait a szervereikre mentik, hogy ne fordulhasson elő újra hasonló eset.

A Microsoft nem hozta nyilvánosságra, hogy hány mobiltelefon tulajdonosnak tűntek el az adatai a hét elején, de mivel több mint egymillió Sidekick tulajdonos van, nagyon sok felhasználó lehet érintett. Szakértők szerint a Microsoft szerverek hibája a cloud computing rendszerek eddigi legnagyobb adatvesztését okozhatta, ami megrendítheti a felhasználók bizalmát az új technológiában, írja a BBC.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés