Connect with us

technokrata

Minden telefonnak egyfajta töltője lesz

Kütyük

Minden telefonnak egyfajta töltője lesz

A mobiltöltők egységesítésére vonatkozó javaslatokat hagyott jóvá a Nemzetközi Telekommunikációs Szövetség.

Egységesítené a mobiltöltőket a Nemzetközi Telekommunikációs Szövetség (ITU). Az ENSZ telekommunikációval foglalkozó szervezete által elfogadott javaslat, a töltők kompatibilitása érdekében standard standard micro-USB bemenetek használatát ajánlja a gyártóknak az új készülékeikben. Bár az ITU ajánlása nem kötelező érvényű a gyártók számára, a legtöbb nagy mobiltelefonokat készítő cég már jelezte, hogy támogatja az elképzelést.

Jelenleg az összes gyártó saját töltőt ad a készülékeihez, ami nem kompatibilis más gyártók telefonjaival, ezért, ha új telefont veszünk, általában a töltőt is le kell cserélnünk. A GSMA iparági szervezet becslése szerint évente ötvenegy ezer tonnányi mobiltöltő válik feleslegessé a gyakorlat miatt.

“Az egységesítés egy rendkívül fontos lépés, ami jelentősen csökkentheti a mobiltelefonálásnak a környezetkárosító hatásait. A józan ész is azt diktálta, hogy egységesítsük a töltőket, amit más technikai eszközök gyártóinak is meg kellene tenni” – mondta el Malcolm Johnson az ITU egyik vezetője a BBC-nek. Az első, az univerzális töltővel együtt forgalmazott készülékek a jövő év elején jelenhetnek meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin