Connect with us

Hirdetés

technokrata

Márkaháborúzik a Nokia a brazil piacon

Kütyük

Márkaháborúzik a Nokia a brazil piacon

A finn Nokia mobiltelefon-gyártó jogi vitában áll az Ovi márkájával kapcsolatban Brazíliában, Dél-Amerika legnagyobb telekom piacán.

A Ouvi Divulgacao e Marketing em Celulares brazil telekom szolgáltató közlése szerint a Nokia visszaél az Ovi márkanévvel, hogy közvetlenül versenyezzen a cég Ouvi brandjével, melyet 2004-ben hoztak létre. A bíróság hamarosan dönteni fog az ügyben – közölte az Ouvi.

A Nokia szerint az Ovi márka, melyet 2007-ben vezettek be, eléggé elhatárolódik a konkurens Ouvi márkától, és mást is jelent finnül, érvel a finn gyártó. A Nokia hozzátette, hogy a márkanevet legtöbbször együtt használják a Nokia névvel.

Amit a Nokia nem vett számításba, az az a tény, hogy Brazília 190 millió lakója portugálul beszél, nem pedig finnül – közölte Tore Haugland, az Ouvi vezére. Az Ouvi tulajdonosa a norvég Diem Telekom befektetési cég. Az Ouvi 2004-ben levédette az Ovi domént is Brazíliában, mivel portugálul az Ovi és az Ouvi kiejtése megegyezik.

Biztosak vagyunk abban, hogy a brazil bíróság számunkra kedvező ítéletet fog hozni, és alig várjuk, hogy a Nokia megszűntesse az Ovi márkájának forgalmazását az országban – közölte Haugland a Reuters riporterével.

A Nokia Ovi szolgáltatásait 2007-ben indította, ám a piacra való bejutás során nehézségekbe ütköztek, a gyártó néhány országban el sem indította a szolgáltatást, máshol pedig a kínált lehetőségek számát kurtította meg.

Az ügy további érdekessége, hogy sem a Nokia, sem a brazil cég nem rendelkezik bejegyzett védjeggyel, annak ellenére, hogy mindkét cég benyújtotta ezirányú igényét a brazil szabadalmi hivatalhoz.

A mi márkánk neve részben megegyezik a cég nevével, ez a brazil törvények szerint erősebb, mint egy bejegyzett védjegy – tette hozzá Haugland.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés