Connect with us
Hirdetés

technokrata

Klaszter alapító tag a Synergon leányvállalata

Kütyük

Klaszter alapító tag a Synergon leányvállalata

A Synergon Rendszerintegrátor Kft. 2009. december 1-én alapító tagként csatlakozott a Gazdaságvezérelt Szakképzési és Fejlesztési Klaszterhez.

A Klasztert megalapító 11 gazdasági társaság és a Debreceni Egyetem elkötelezte magát a gazdaságfejlesztésre, a foglalkoztatásra és az oktatásra fordított költségvetési és uniós források átfogó, összehangolt, de helyi koncepciókba integrálva történő hasznosulásának optimalizálásáért a növekvő, versenyképes és stabil gazdasági és foglalkoztatási mutatók elérése érdekében.

Az alapító tagok felismerték, hogy a piaci versenyképesség fenntartása, és a magyar gazdálkodók helyzetbehozása, sikeres működtetése csak korszerű, mobil, tudását rendszeresen, a gazdaság által diktált irányoknak megfelelően megújítani képes munkavállalókkal érhető el.

A klaszter elsődleges célja innovatív humán erőforrás rendszerek kidolgozása, bevezetése és hasznosítása annak érdekében, hogy a vállalkozások szakképzési igényeinek menedzselése az állam részéről adminisztratív szakpolitikai ügyintézés helyett hozzáadott értéket tartalmazó szolgáltatási irányba mozduljon el. A nemzetgazdaság ez irányú céljainak teljesítése nem működhet integrált, a munkaügyi informatikai alkalmazások egységes elvek alapján kialakított rendszere nélkül. A Klaszter tagjainál rendelkezésre álló know-how, valamint a Synergon csoport informatikai tapasztalata megfelelő hátteret jelent egy, a központi igazgatás egységes és hatékony munkaügyi rendszerének kialakítására.

A Klaszter megalakulásának aktualitását adhatja az a tény is, hogy a Magyar Köztársaság által delegált Uniós Biztos az előzetes hírek alapján éppen a foglalkoztatáspolitikai portfoliót fogja irányítani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés