Connect with us

Hirdetés

technokrata

Berobbanhat a kínai piacra az iPhone

Kütyük

Berobbanhat a kínai piacra az iPhone

A hírek szerint Kínában most először lehet majd legálisan is hozzáférni az Apple népszerű telefonjához.

Az értesülések szerint az Unicom, Kína második legnagyobb mobilszolgáltatója 1,46 milliárd dollárért 5 millió iPhone-t rendelt a Cupertino-i cégtől. A fogyasztók akár már a következő hónaptól hozzáférhetnek a készülékekhez, melynek fotói már március óta a boltokban megtekinthetőek. A telefon most először lesz legálisan elérhető a világ legnépesebb államában, ahol egyébként az iPhone-okat gyártják.

A kínaiak már eddig is nagy számban használták az iPhone-t melyet elsősorban csempészés útján került be az országba. A most érkező készülékek az Unicom szolgáltatóhoz lesznek kötve, ami viszonylag új jelenség az ázsiai országban. Ennek ellenére a cég reményei szerint az 5 millió készülék 5 millió új felhasználót fog jelenteni. A cég alaposan le van maradva az elsőszámú szolgáltató, a China Mobile után, mind az előfizetők számát, mind pedig a profitot nézve.

Az egyelőre tisztázatlan, hogy az Apple telefonjának mely verziója érkezik az országba, és hogy a Wi-Fi funkció engedélyezve lesz-e. a 8 gigabájtos készülék körülbelül 350 dollárba fog kerülni, míg a 16 gigabájtos kétszer ennyibe. A kevésbé módos fogyasztók könnyen lehet, hogy továbbra is a becsempészett, feltört készülék mellett teszik majd le a voksukat, melyek 59, illetve 146 dollárba kerülnek, írta meg a CNET.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés