Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NFC technológia újabb lépést tesz a Nokia 6216 classic-kal

Kütyük

Az NFC technológia újabb lépést tesz a Nokia 6216 classic-kal

A monacói Grimaldi Forumban tartott 3. WIMA konferencia megnyitóján a Nokia bemutatta harmadik NFC (Near Field Communication) készülékét, a Nokia 6216 classic-ot.

Az új telefon a Nokia első SIM-alapú NFC készüléke, amely lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy az NFC szolgáltatásokat a SIM-kártyára telepítsék. Az NFC segítségével a vásárlók kihasználhatják az egyszerűbb kezelhetőség, a kényelmesebb tartalom-megosztás (például képek, linkek, hangfelvételek vagy névjegyek) előnyeit, csakúgy, mint a biztonságos vásárlást és díjfizetést, és mindezt csupán a készülék egyetlen érintésével. A Nokia 6216 classic szállítása várhatóan 2009 harmadik negyedében kezdődik a kiválasztott piacokon, előre láthatóan 150 euró nettó kiskereskedelmi áron.

A tulajdonos bankkártyájának adatait biztonságosan lehet a SIM-kártyán tárolni, így a gyors vásárlás és az egyszerű díjfizetés létrejöttéhez elég az érintés nélküli terminálok előtt elhúzni a készüléket.

Az NFC technológián kívül a Nokia 6216 classic-ot olyan funkciókkal is felvértezték, melyeket az emberek elvárnak egy újgenerációs készüléktől, mint a digitális kamera, a fényes kijelző, a sztereó FM-rádió és zenelejátszó, 3G adatátvitel és microSD kártyahely, ami 8GB-ig bővíthető.

Az érintés nélküli díjfizetéshez és vásárláshoz NFC-kompatibilis SIM-kártya, valamint szolgáltatási előfizetés és a megfelelő biztonsági alkalmazások telepítése szükséges.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés