Connect with us

Hirdetés

technokrata

Anton Corbijn kiállítás és videoklip-pályázat a T-Mobile támogatásával

Kütyük

Anton Corbijn kiállítás és videoklip-pályázat a T-Mobile támogatásával

Anton Corbijn holland fotográfus munkásságát bemutató retrospektív kiállítás nyílik 2009. április 29-én a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban. A képi és audovizuális elemeket egyaránt felvonultató, különleges kiállítással egy időben induló videoklip-pályázat megvalósulásában nagy szerepe van a T-Mobile-nak.

A Ludwig Múzeum, amely a kortárs művészet egyik központja Budapesten, különös hangsúlyt helyez az új művészeti médiumokra, mint például a film, a videó, a számítógépes művészet és a fotográfia. Az Anton Corbijn életművét bemutató kiállítás a nyolcvanas és kilencvenes évek vizuális és audio-vizuális kultúrájának emblematikus alakját szándékozik megismertetni a magyar közönséggel. A T-Mobile szívesen állt támogatóként a kezdeményezés mellé, mivel mind az audio-vizuális művészeti bemutató, mind a videoklip-pályázat a mobilkommunikációs eszközök kreatív felhasználására, az emlékezetes élmények megosztására inspirálhatja a közönséget.

Anton Corbijn alapvető kifejezési formáján, a fényképezésen kívül készített filmeket és videoklipeket, tervezett könyv- és lemezborítót, de még koncertdíszletet is. Corbijnt a zenéhez is szoros kapcsolat fűzte: olyan világhírű zenekarok, mint a Depeche Mode, a U2, vagy a Nirvana számára készített új látásmódú és képi világú, díjnyertes videoklipeket. A 2007-ben forgatott, nagy sikerű, Control című nagyjátékfilmjében a Joy Division énekesének életpályáját dolgozta fel. (A filmet több alkalommal is levetítik a kiállítás ideje alatt.) Alkotómunkája során Corbijn a hagyományos technikák alkalmazása mellett előszeretettel kísérletezett új, szokatlan technológiákkal, és gyakorta saját munkáit is újraértelmezte. Jó példa erre a közelmúltban a Coldplay számára Chris Martin főszereplésével, egy egyszerű digitális eszköz segítségével készített Viva La Vida  című videoklip, amelyben a Depeche Mode Enjoy the Silence című klipjének alapmotívumát dolgozta át.

A Ludwig Múzeum és Corbijn közös ötletén alapuló, április 29-én induló videoklip-pályázat elsősorban azoknak a fiataloknak a kreativitására épít, akiknek a legszemélyesebb tárgya mobiltelefonjuk és digitális kamerájuk. A pályázóktól a szervezők azt várják, hogy egyedi ötleteiket felhasználva, egyéni szemléletmódjukat bemutatva, személyes környezetükben forgassák újra a holland mester Enjoy the Silence című videoklipjét, melyet a Depeche Mode számára készített. A pályázatra készített munkákat az alkotók regisztrációt követően feltölthetik egy erre a célra létrehozott videomegosztó portálra, melynek címe: www.corbijnbudapest.hu.

A weboldalon lehetőség lesz a beérkezett klipek megtekintésére és értékelésére, további interaktív részvételre (pl. chat, blog), illetve itt megtalálható minden fontos információ a pályázattal kapcsolatban. A közönségszavazatokat 2009. június 14-én éjfélig várják. A beérkezett videoklipeket egy elismert szakemberekből álló zsűri  is értékeli, és a tíz legjobb alkotást a kiállítás utolsó két hetében a múzeum előcsarnokában be is mutatják. A szakmai és a közönségdíj ünnepélyes átadására 2009. június 19-én 11órakor kerül sor. A videoklip-kiállítás a Múzeumok éjszakájára nyílik meg a nagyközönség számára, és a Corbijn kiállítással együtt július 5-ig tekinthető meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés