Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Palm is elkövette az Apple hibáját

Kütyük

A Palm is elkövette az Apple hibáját

A Palm felszólította a szakmai fórumokat, hogy távolítsanak el minden, az internet tetheringhez kapcsolódó bejegyzést.

Konkrétan a Pre Dev Wikiről van szó, ahol a Palm Pré-vel kapcsolatos szakmai dolgokat vitatták meg a felhasználók. Itt lehetett olvasni többek között arról is, hogyan lehet internetes 3G modemként használni a készüléket annak ellenére, hogy ezt a gyártó letiltotta.


A probléma nem itt jelent meg elsőként, hiszen az Apple-t is sok kritika érte az USA-n kívüli felhasználók részéről, amiért egy ilyen buta korlátozással látták el az iPhone-t. Amerikában ugyanis a szolgáltatók arra hivatkozva, hogy a plusz adatforgalomért többletköltségük keletkezik, fizetős szolgáltatásként értékesítik a modem funkciót. Tehát ha a felhasználó azért köti össze a mobilját a laptopjával, hogy annak internet előfizetését tudja használni a gépen, akkor havidíjat kell fizetnie. A világ más részein, így köztük Magyarországon sincs ilyen korlátozás, hiszen a szolgáltatók tudják, aki többet internetezik, az valószínűleg drágább adatcsomagra fog előfizetni.

Az eset során a Pre Dev Wiki nem ellenkezett a Palmmal, tiszteletben tartotta annak kérését, és minden az internet tetheringre vonatkozó bejegyzést eltávolított. A sors fintora, hogy pár nappal később az Apple – tanulva a hibájából – elérhetővé tette a legújabb iPhone szoftverét, amiben az USA-n kívül tartózkodó felhasználók már használhatják a tetheringet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés