Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung Galaxy Tab 10.1

Kütyük

Samsung Galaxy Tab 10.1

A dél-koreaiak első Honeycomb-alapú, duplamagos táblagépe – avagy győzött a méret.

Azzal indítottuk az évet, hogy kipróbáltuk a Samsung Galaxy Tab eszközét, mely a vállalat igen jól sikerült táblagépeként már előrevetítette utódját. Szemben az Apple fejlesztette iPaddel, a dél-koreaiak a kisebb méret mellett tették le voksukat, így az első generációs tablet 7 colos képátlójával pont belefért a nagyobb kabátzsebekbe is. Az újabb változat azonban meghízott – pont akkorára, mint legfőbb riválisa, derült ki a Barcelonában zajló Mobile World Congress-en (MWC).

samsung_galaxytab101

A Samsung a Vodafone Csoporttal közösen alkotta meg a duplamagos, Android 3.0 (Honeycomb) operációs rendszerrel felszerelt médiaeszközt. A készülék 1 GHz-es duplamagos CPU-ja gyors és zökkenőmentes multimédia lejátszást és webböngészést tesz lehetővé. E processzornak és az alacsony energiaigényű DDR2 memóriának, illetve a 6860 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően a Samsung Galaxy Tab 10.1 egyetlen töltéssel sokáig üzemképes, bár a vállalat első körben erre vonatkozólag nem közölt pontos adatot.

samsung_galaxytab101

A 10,1 hüvelykes (WXGA TFT LCD) kijelző 1280×800 pixeles felbontással rendelkezik. Ez, és a térhatású hangzást biztosító dupla hangszórók jobb játékélményt kínálnak, melyet az Android Marketpiactérről letölthető közel százezer mobilszoftverrel lehet próbára tenni. Emellett 8 megapixeles, autofókuszos hátsó kamerát, valamint egy 2 megapixeles első kamerát kapott, így full HD minőségben is lehet videót készíteni. Természetesen ebből a készülékből nem hiányzik a Flash támogatása: az Adobe lejátszójának 10.1-es változata került a tabletre.

Az 1 gramm híján 60 dekagrammos, 11 mm vastagság Galaxy Tab 10.1 állandó online kapcsolatra és gyors mobil letöltési sebességre lett optimalizálva. Ennek érdekében a Samsung 21 Mbps sebességű HSPA+, Bluetooth 2.1+EDR és Wi-Fi 802.11 a/b/g/n csatlakoztatási lehetőségekkel látta el a 16/32 GB-os belső tárral bíró eszközt.

samsung_galaxytab101

„A Vodafone ügyfelei a világ több mint 20 régiójában elsőként juthatnak hozzá a Galaxy Tab 10.1 táblagépekhez az értékesítés tavaszi beindítását követően.” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Patrick Chomet, a Vodafone Csoport terminál területének vezetője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés