Connect with us

Hirdetés

technokrata

2,6 millió magyar a Facebookon

Kütyük

2,6 millió magyar a Facebookon

Közel felük a gyengébbik nem tagjai közé tartozik.

A SocialBakers által feldolgozott adatok szerint Magyarországon jelenleg 2 600 680 aktív felhasználója van a Facebooknak, ezek 48%-a nő. Marketingszempontból a legértékesebb célcsoport a 18-35 éves korosztály, ők 65%-ban képviselik magukat a korosztály szerinti eloszlásban. A 45 évnél idősebb honfitársaink 9%-ban vannak jelen a Facebookon, ezen belül a 65 év felülieknek csak 1%-át találjuk meg a világ legnagyobb közösségi oldalán. A hazai internetezők csaknem fele regisztrált és aktív a Facebookon, derül ki az online penetrációból, amely jelen pillanatban 42,11%.

Aktív magyar Facebook felhasználók száma (forrás: The Social Times)

Az adatok forrása a Facebook Ad Platform, az adatbázis frissítését változó intenzitással, havonta 4-5 alkalommal a Facebook fejlesztői végzik. A lekérdezés automatikusan történik, így a SocialTimes-on mindig a legfrissebb állapot látható a “Statisztika” menüpont alatt.

A két cég által kötött megállapodás keretében, a SocialTimes lett a SocialBakers hazai képviselője, így az együttműködés több platformon valósul meg: statisztikai adatok mellett a SocialTimes továbbítani fog a hazai olvasóknak érdekes híreket és adatokat a nemzetközi közösségi médiamarketing világából, illetve értékesíti a SocialBakers szolgáltatásait a Magyar piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés