Connect with us

Hirdetés

technokrata

“Célunk, hogy a Vodafone-nál legyen az ország legszélesebb okostelefon-választéka”

Kütyük

“Célunk, hogy a Vodafone-nál legyen az ország legszélesebb okostelefon-választéka”

A smartphone hasznos útitárs is lehet.

Az okostelefonok iránti igény a többi országhoz hasonlóan Magyarországon is növekszik, annak ellenére, hogy ezek jellemzően még mindig a közép- és felső árkategóriába tartozó készülékek – mondta Podhorányi László, a Vodafone Magyarország ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettese.

A Vodafone magyarországi értékesítésében milyen szerepet játszanak az okostelefonok? A magyarországi készülékvásárlás, -használat mennyiben illeszkedik az európai trendhez?

– Idén, a második negyedévben az előző év hasonló időszakához képest 50,5 százalékos növekedést mutatott az okostelefonok részesedése világszerte, és ezzel a teljes piacon elérte a 19 százalékot. A harmadik negyedévben ez a trend tovább erősödött, és a fejlett nyugat-európai országokban már akár a 40-60 százalékot is eléri az okostelefonok részesedése az új készülékek értékesítésében. Az okostelefonok iránti igény a többi országhoz hasonlóan Magyarországon is növekszik, annak ellenére, hogy ezek jellemzően még mindig a közép- és felső árkategóriába tartozó készülékek. A bővülő kereslet és kínálat mellett az ünnepi szezon is segített abban, hogy szinte mindegyik nagy gyártó megjelenjen még kedvezőbb árú modelljeivel, és ezek a Vodafone kínálatában természetesen megtalálhatóak. Készülékstratégiánk alapvető eleme, hogy a Vodafone-nál legyen az ország legszélesebb okostelefon-választéka, az árak, az operációs rendszerek és a gyártók tekintetében is. Ezt jól mutatja az is, hogy ügyfeleink ma már az egyforintos belépő szintű okostelefonoktól egészen az olyan prémium készülékekig megtalálhatják a kedvükre valót, mint amilyen az iPhone 4.

A jövőben is hasonló lendülettel folytatódhat az eladásuk?

– A piac bővülését elsősorban az alsó és középkategóriás okostelefonokban várjuk, míg az operációs rendszerek tekintetében leginkább az Android az, amelynek előretörése a leginkább látványos – nálunk ugyanúgy, mint az Egyesült Államokban.

Melyik korosztály érdeklődik leginkább ezen készülékek iránt?

– Az okostelefon számos felhasználói csoport számára fontos, kortól, nemtől és foglalkozástól függetlenül. Természetesen a készülékek fizikai megjelenése alapján továbbra is vannak inkább férfias vagy nőies modellek. A kisebb, könnyebben kezelhető készülékek inkább a hölgyek tetszését nyerik el, különösen, ha ez még valamilyen különleges színnel vagy extra kiegészítőkkel is párosul. Míg a férfiak kezében továbbra sem ritkák a nagyobb méretű kijelzővel rendelkező, testesebb modellek.

Ismereteik szerint milyen okból, mely funkciók miatt veszik ezeket a telefonokat?

– Az okostelefonok dinamikus felfutása annak köszönhető, hogy ezek a készülékek olyan szolgáltatásokat és felhasználói élményt nyújtanak, amilyet a hagyományos készülékek nem. Ilyen különleges élményt nyújt például a Vodafone Layar nevű alkalmazás is, melyet a Sziget Fesztiválon mutattunk be, de akár egy egyszerű időjárás-előrejelző alkalmazás is nagyon hasznos útitárs lehet. Az okostelefonokat sokan üzleti célokra is használják, így egyre inkább elmosódik a határ az üzleti és a szórakoztató magánfelhasználás és készülékek között. A 2010. november 29-i iPhone-bevezetéssel egy időben olyan iPhone-alkalmazásokat is bemutattunk, amelyek kizárólag a Vodafone-előfizetők számára elérhetőek. Ezek közé tartozik egy utazási biztosítások kötését lehetővé tevő, a Vodafone Kedd előnyeit kihasználó, a mobilparkolást segítő és egy szórakozóhelyekre specializálódott kiterjesztett valóság alkalmazás is. Ezen túlmenően ügyfeleink ingyen vehetik igénybe az iGO vodafone-osok számára testreszabott navigációs szolgáltatását is, amely a hagyományos navigációs funkciókon túl az összes Vodafone-márkaüzlet elérhetőségét és a velük kapcsolatos információkat is tartalmazza. Terveink szerint a későbbiekben számos további hasznos alkalmazást fogunk elérhetővé tenni okostelefont választó ügyfeleink számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés