Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szexuális vágyaikkal zsarolják a letöltőket

Kütyük

Szexuális vágyaikkal zsarolják a letöltőket

Igen hatékony fegyverhez nyúlt a bevételeit féltő pornóipar.

Ígérjük, ezúttal nem sütjük el az unalomig ismert „eladó az Internet DVD-n” viccet, de az tény, hogy a Világháló tele van felnőtt tartalommal. A nagy kiadók számára ez kezdetben az aranykorszak időszaka volt, hiszen rögtön mintát is lehetett mutatni az érdeklődők számára, ami komoly vevőcsalogató tényező volt. Ám a file-cserélő hálózatok elterjedését követően gyakorlatilag ingyenes lett a pornó. Napjainkra emiatt sokkal szűkebbé vált a piac, ráadásul specializálódott is, főként az élő műsorok közvetítéséből származik bevétel.

Érthető okokból ez nem tetszik a felnőtt tartalmak előállításába komoly összegeket fektető amerikai filmstúdióknak, így ők is igyekeznek élni jogi lehetőségeikkel. Például beperelik azokat az internetezőket, akikre sikerül rábizonyítani, hogy jogvédett tartalmakat töltöttek le, esetleg osztottak meg másokkal anélkül, hogy azért a felnőtt film jogtulajdonosa megkapta volna hasznát. Eddig „sima ügy”, mondhatnánk, hiszen a nagy hollywoodi kiadók már évek óta folytatják ezt a gyakorlatot. Csakhogy a pornóipar kezében van egy igen kényes fegyver is – nevezetesen az, hogy a megvádoltak szexuális szokásai ismertek. Hiszen miért töltött volna le valaki időskorúakat felvonultató „alkotásokat”, ha nem vonzódna a látottakhoz?

PornTube
A YouTube-szerű videomegosztókat is perelik a jogtulajdonosok; a YouPorn és az Xtube például azzal vívta ki a pornóproducerek haragját, hogy mindenféle tartalom feltöltését engedélyezik, és csak külön felkérésre távolítják el a jogsértő klipeket.

Ezt a fegyvert pedig be is vetették az üresedő zsebű kiadók. Azokat az internetezőket célozták meg a producerek, akik a transzszexualitás vagy az úgynevezett barely legal (azaz a felnőttkort éppenhogy elérő szereplőkkel forgatott filmek) iránt érdeklődnek. Mivel a peres anyagok tartalmai nyilvánosan hozzáférhetők, bárki képet alkothat arról, hogy a megvádoltaknak milyen (akár még maguk előtt is titkolt) szexuális vágyai vannak.

„Amikor a magántermészetű szexuális fantáziálás és fétisimádat nyilvánossá válik, a torrent és peer-to-peer hálózatok használók közül sokan valószínűleg úgy gondolhatják, hogy nem éri meg a kockázat.” – adott hangot vélekedésének Allison Vivas, a Pink Visual elnöke.

Egy szó, mint száz: a pornóval nem árt vigyázni



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés