Connect with us

Hirdetés

technokrata

Előtérben a családi csomagok

Kütyük

Előtérben a családi csomagok

A mobilcégek nem bombázzák ajánlatukkal a gyerekeket, mégis veszik a telefont.

A T-Mobile és a T-Home a telefonszolgáltatás mellett már a mobilinternettel is megcélozta a fiatalokat, az idei iskolakezdéskor ugyanis kétféle laptopot kínál számukra, amelyekre már előre tematikus iskolai szoftvercsomagot és weblinkgyűjteményt, továbbá üzembiztonságot javító szoftvereket is telepített. Ezek az általános iskolásoktól egészen a felsőoktatási intézményekben tanulóknak jelenthetnek segítséget a tanuláshoz.
 

Minden bizonnyal a mostani tanévkezdésre is sok gyerek kapott mobiltelefont a szüleitől, de az erre vonatkozó friss kutatások hiányában csak becsülni lehet, hogy az általános iskolás korú gyerekek felének zsebében ott lapul a készülék, jóllehet a telefontársaságok valójában nem bombázzák őket (vagy szüleiket) ajánlataikkal. A Vodafone hangsúlyozta, hogy nem kommunikál direktben a 18 év alatti célcsoportnak, mégpedig a 2007-ben elfogadott, mindhárom mobilszolgáltató által aláírt etikai kódex alapján.

Ha a szolgáltatók célzottan nem is szólítják meg ezt a korosztályt, mindegyik igyekszik olyan termékekkel előállni, amelyek felkelthetik az érdeklődésüket. Ilyen például a Vodafone Kenguru szolgáltatása, ezzel egy havidíjas előfizető legfeljebb három feltöltőkártyával rendelkező Kenguru-csoporton belüli ismerősének töltheti fel az egyenlegét. A távközlési cég szerint a szolgáltatás igen népszerű családon belül, így a szülők tudják meghatározni a feltöltés mértékét, amit a Kenguru-csoporton belül kedvező, 9 forintos percdíjon lehet lebeszélni. Hasonló konstrukció a T-Mobile-nál is létezik, a Családbarát kedvezményt igénybe vevőknél öt családtag tartozhat a kedvezményes csoportba. A T-Mobile egyébként a család legfiatalabb mobiltelefon-tulajdonosai részére elsősorban Domino díjcsomagjait kínálja – jegyezte meg a cég.

A Telenor is lépett egyet a fiatalok irányába, amikor Családi csomagba tartozó kártyás előfizetéseknél augusztus 24-étől eltörölték a havidíjat, így a gyerekek lemerült egyenleggel is bármikor fel tudják hívni szüleiket. A Telenor kutatásai azt mutatják, hogy a szülők a gyerekeknek legtöbb esetben feltöltőkártyás előfizetést választanak, amelyről ők általában hamar lebeszélik a pénzt – innentől az eddigi megoldások esetében a szüleiket sem tudják hívni. Ha pedig szülő nemcsak a gyerek költéseit akarja kordában tartani, hanem meg is szeretné védeni a nem neki való tartalmaktól, akkor ott van a Vodafone által kifejlesztett díjmentes gyerekzár-szolgáltatás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés