Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első Windows Phone 7 telefonok – bemutatóvideó

Kütyük

Az első Windows Phone 7 telefonok – bemutatóvideó

Kiszivárgott információk és képek.

Egy hete írtunk arról, hogy a Microsoft beleerősít a mobiltelefonos alkalmazások (főként a játékok) területén, és az első, Windows Phone 7 operációs rendszert futtató Samsung telefonról is be tudtunk mutatni egy fotót. Habár az OS csak ősszel érkezik, máris újabb információk szivárogtak ki az Apple és a Google babérjaira törő platformot támogató eszközökről.

LG_Windows_Phone_7_with_keyboard

Az LG c900-asa abban a tekintetben üde színfolt, hogy a nagy érintőképernyő-mánia közepette is rendelkezik hagyományos gombokkal. Erre az Egyesült Államok Szövetségi Távközlési Bizottsága (FCC) által nemrég megadott jóváhagyás világított rá – mint ismeretes, az FCC-nek minden, kommunikációra képes eszközt hivatalosan jóvá kell hagynia, mielőtt az az USA-ban kereskedelmi forgalomba kerülhet. Ez megtörtént az LG és a HTC esetében is, előbbinél pedig több fotó és a kezelői kézikönyv is ismertté vált. Érdekesség, hogy a dél-koreai gyártó egy, a fentivel majdnem teljes mértékben megegyező modellt is piacra tervez dobni: az e900-as típus ugyanúgy Windows Phone 7 alapokra épül, de csak érintőképernyővel rendelkezik, fizikailag lenyomható gombokkal nem.

Azt mindenképpen fontos megjegyezni, hogy a fenti készülékek nem végleges termékek, csak úgynevezett „fejlesztői változatok”. Abból a célból készültek, hogy a telefonok megjelenésekor ne legyenek mobilalkalmazások nélkül – a programozóknak már korábban lehetőségük van felkészülni az érkezésére, köszönhetően ezeknek a prototípusnál fejlettebb, de teljesen késznek még nem tekinthető példányoknak. Ugyanakkor meglehetősen jól teljesítenek már most is: a Microsoft az LG billentyűs és a Samsung Taylor mobilját használta pár napja arra, hogy bemutassa az első Xbox Live játékokat Windows Phone 7 környezetben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés