Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefonos játékok a Microsofttól

Kütyük

Mobiltelefonos játékok a Microsofttól

Redmond megreformálná a mobilos szórakozást.

samsung-protoype-wp7.jpgMég 2002-ben hozta létre Microsoft Game Studios néven játékkiadói részlegét a redmondi szoftverfejlesztő – ugyanabban az évben, amikor Xboxával beszállt a konzolpiac két óriása, a Sony és a Nintendo mellé. Érthető volt a Microsoft törekvése: a fiatal platformot muszáj volt egy kis saját erőforrással is megtámogatni. Az azóta eltelt években szépen kinőtte magát a konzolos részleg, így nem meglepő módon most hasonlóra készül a mobil eszközök kapcsán a vállalat. Alig pár hónap van már csak hátra a Windows Phone 7 megjelenéséig, így „ideje volt” a Microsoft Games Studios Mobile Gaming megalapításának.

„A részleg támogatni fogja a saját fejlesztéseket és úttörő változtatásokat hoz a mobil játékok területére az MGS-en keresztül.” – olvasható egy, a Microsoft által nemrég közzétett álláshirdetésben. Emellett a mobilos játékok központi szereplőjévé akar válni Redmond, számolt be a fejleményekről az Edge Magazine. Az amerikai újság értesüléseit a Microsoft hivatalosan nem kívánta kommentálni, mindazonáltal árulkodó, hogy a vállalat birtokolta website-on több pozíciót is meghirdettek, többek között 3D-s művészeti, produceri, designeri, manageri állásokat.

A külön részleg létrehozásával azt bizonyítja a szoftverfejlesztő gigász, hogy érdemes komolyan venni a mobil szórakoztatóelektronikai eszközökre fejlesztett játékokban rejlő üzleti lehetőségeket. Az olyan platformokra, mint az Apple iPhone vagy a Google Android, készített játékok nagyban hozzájárultak az okostelefonok sikeréhez, így a Microsoft fejlesztette Windows Phone 7 alapú eszközök elfogadottságát is jelentősen fellendíthetnék a színvonalas szórakoztató szoftverek.

Az ugyanakkor még a jövő homályába vész – tekintve, hogy Redmond nem nyilatkozik ezen terveiről -, mit is kezd az MGS a Mobile Gaminggel. Nem tudni, hogy vajon „csupán” a Windows Phone 7 és Zune HD platformokra fog fókuszálni, mint játékfejlesztő, vagy olyan konzolokat is létrehoz-e a vállalat, mint a Nintendo DS vagy a Sony Playstation Portable.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés