Connect with us

Hirdetés

technokrata

Office 2010 és SharePoint 2010

Kütyük

Office 2010 és SharePoint 2010

A Microsoft Magyarország hivatalosan bejelentette a 2010-es irodai termékcsomag piaci megjelenését; és kiderült az is, mikorra lesz elérhető a magyar nyelvi változat.

A Novotelben megrendezett konferencián Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójának megnyitója után a cég szakemberei mutatták be részletesen az újdonságokat. Chris Barnard és Jack Chidley, a vállalat nagyvállalati technológiákkal foglalkozó stratégái az Office 2010 és a Business Productivity Online Suite számítási felhővel való kapcsolatát, alkalmazhatóságát vázolták fel, Tara Seppa, az alkalmazás-platformért felelős termékmenedzser a Microsoft SQL Servert ismertette, míg Bryan Bredehoeft, az Information Worker üzletág termékmenedzsere a megújult csoportmunka-megoldások rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot.

Az Office 2010 szolgáltatásai számos új lehetőséget kínálnak a felhasználóknak, például kapcsolatot és közös munkát a Microsoft Word, a PowerPoint és a OneNote programokkal. Ezt a célt szolgálja, hogy az új Outlook Social Connector az előzményeket és közösségi hálózatok értesítéseit (feedjét) rögtön az Outlookba helyezi át. A Word, a PowerPoint, az Excel és a OneNote programok távolról is elérhetők. A Web Applications megoldással használt virtuális dokumentumok megőrzik formátumukat, így ugyanolyan megjelenéssel találkozhatunk a különböző felületeken. A Windows Phone Marketplace-en keresztül az Office Mobile 2010 is elérhető, és ingyenesen letölthető lesz a Windows Mobile 6.5 operációs rendszert használó, Office Mobile-lal rendelkező felhasználóknak. Az Office Mobile 2010 segítségével ugyanolyan könnyű az Office dokumentumok (naptár, e-mail) megnyitása és szerkesztése, mint az asztali PC-n. Segítségével úgy lehet dolgozni, hogy az Office dokumentumok böngészhetők, szerkeszthetők és feltölthetők a Microsoft SharePoint 2010 oldalakra – akár a telefonba mentettük el, akár egy e-mailhez csatoltuk.

Új látvány-elemekkel fokozható a felhasználói élmény, ígéri a Microsoft. A szöveges tartalom videóval, szerkesztett képekkel valamint a Power Point közvetítési lehetőségeivel bővíthető. Megújul az automatikus előnézet a Wordben, leegyszerűsödik a dokumentumok előkészítése a Microsoft Office Backstage funkciónak köszönhetően, az Excel értékgörbék szolgáltatása pedig az adatok és trendek megjelenítését oldja meg még látványosabb módon.

Az Office Web alkalmazásai most már minden mennyiségi licencfelhasználó számára elérhetők – de lehetőség van arra is, hogy a vállalat a Microsoft felhő-alapú szolgáltatásának, a Microsoft Online Services-nek a részeként vegye igénybe az Office Web alkalmazásokat. A SharePoint 2010 pedig olyan megoldásokat kínál, amelyekkel egyszerűen, mégis jól menedzselhetően megoszthatók a vállalati információk. A SharePoint 2010 számos újdonságot hoz: a vállalaton belüli kapcsolati háló építésének lehetőségét, a multimédia kezelését, vagy akár az offline SharePoint munkát is.

A Visual Studio 2010-zel való kompatibilitás lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy létrehozzanak SharePoint megoldásokat. Új alkalmazás-programozási kezelőfelületet (API) tartalmaz, amelyek támogatják az Open XML, a Silverlight, a REST és a LINQ technológiákat, amelyek a gyors alkalmazás-fejlesztésben nyújtanak segítséget. A fejlesztők úgy is létrehozhatnak egy alkalmazást, hogy az üzleti intelligencia megoldásait, az üzletági és a mindennapi munkafolyamatok alkalmazásait a gépeken és a felhőben is összekapcsolják egymással.

Az Office 2010 és a SharePoint 2010. május 12-től 14 nyelven érhető el, de a következő hónapokban a termékcsalád már 97 nyelven lesz használható. A magyar nyelvű változat érkezése a mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelekhez a nyár közepére várható, a termék otthoni felhasználóknak és kisvállalatoknak szánt (dobozos és előtelepített) változatainak piaci megjelenése 2010 szeptemberére várható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés