Connect with us

technokrata

Kevesebb energiából mobilinternetezni

Kütyük

Kevesebb energiából mobilinternetezni

Felére csökkentenék a 4. generációs vezeték nélküli hálózatok energiafelhasználását.

15 vezető távközlési szolgáltatóból, alkatrész- és infrastruktúrakereskedőből, valamint akadémiai intézetből álló csoport útjára bocsátotta az „EARTH” (Energy Aware Radio and neTwork tecHnologies) konzorciumot. A többek között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, az Alcatel-Lucentet és az Ericssont is magába foglaló szervezet célja a 4. generációs (4G) mobil vezeték nélküli kommunikációs hálózatok energiafelhasználásának 50%-os csökkentése a következő két és fél évben.

Az EARTH egy olyan megközelítést alkalmaz, ami a mobil hálózatok energiahatékonyságát átfogóan, rendszer szinten veszi szemügyre, és nem a különálló hálózati elemekre koncentrál. Energiahatékony hálózati berendezések és alkotóelemeik új generációját fogja kifejleszteni, fel fogja használni az energiaorientált fejlődési stratégiákat, és energiatudatos hálózatkezelési megoldásokat fog kialakítani.

A konzorcium szerint a kezdeményezés az információs és kommunikációs technológiák (ICT) ágazatában hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez, és támogatja a szélessávú vezeték nélküli szolgáltatások környezetileg fenntartható megvalósítását. Ezen kívül a konzorcium kezdeményezéseiben megvan az a lehetőség, hogy előmozdítsák a szélessávú infrastruktúra általános elérhetőségét Európában és világszerte.

A 2010 januárjában indult és 2012 júniusáig tartó kutatási projekt támogatja az Európai Unió információs és kommunikációs technológiákra vonatkozó, a „Jövő hálózata” nevet viselő munkaprogramját, melynek célja az új generációs távközlési infrastruktúra, hálózatok és internet-technológiák megvalósítása.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés