Connect with us

technokrata

Igazán látványossá vált a Google Térképek

Kütyük

Igazán látványossá vált a Google Térképek

Háromdimenziós hegyek, épületek a webes változatban is.

A hét elején jelentette be az amerikai óriásvállalat, hogy Google Maps (itthon: Google Térképek) szolgáltatását kiegészítette az úgynevezett Earth view-val, azaz a Föld nézettel, mely eddig csak a Google Earth (itthon: Google Föld) szoftverben volt elérhető. Ennek jelentősége, hogy immár a webes felületen keresztül is 3D-s megjelenítésben gyönyörködhetünk. Ez a hozzánk közel első régióban elsősorban a természeti csodák megtekintésére korlátozódik, de amint az az alábbi képen is látszik, a sűrűn lakott new yorki felhőkarcolók szinte mindegyike egyenként megtekinthető.

New York, Liberty Island – a háttérben Manhattan

Ha élni akarunk a Google kínálta lehetőséggel, telepítenünk kell egy böngésző plug-int. Ezt követően lehet a látószöget dönteni, azaz igény szerint közel síkba váltani a nézőpontot, amivel olyan hatást érünk el, mintha ott állnánk például egy völgyben. Ezzel sokkal látványosabbá válik a földfelszín megtekintése a műholdas fotókhoz képest, hiszen a Föld nézet valódi 3D-s perspektívát kínál.

Tenerife, Masca völgy – rálátás La Gomera szigetére

Persze még közel sem tökéletes az új funkció: a Föld nézet nem kínál olyan lehetőségeket, mint amikhez térkép-módban hozzászoktunk. Ha kíváncsiak vagyunk az utcanevekre, útirányokra stb., akkor továbbra is ragaszkodnunk kell a megszokott felületekhez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu