Connect with us

technokrata

Ingyenes traffipax és dugóinfók

Kütyük

Ingyenes traffipax és dugóinfók

Utinformaciok.hu – fővárosi és vidéki útlezárások, útfelújítások, dugók, traffipax mérések egyetlen helyen.

Több millió magyar utazik valamilyen eszközzel naponta hazánkban. Az utazás mindennapi része az életünknek, kinek autóval, kinek buszon, vonaton, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Tízezreknek (de lehet, hogy százezreknek?) a megélhetést jelenti az, hogy egész nap úton vannak. Bár az úthálózat sokat fejlődött az elmúlt években, az ehhez köthető valós idejű informálódás még gyerekcipőben jár.

Az utinformaciok.hu címen egy új kezdeményezésnek lehetünk szemtanúi. A weboldal nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy összesítse a Magyarországon elérhető összes útinformációt: fővárosi és vidéki útlezárások, útfelújítások, dugók, de a sokakat foglalkoztató tervezett és valós traffipax méréseket is egy oldalra gyűjtheti össze. A projekt az adatok forrásaként a hivatalos adatszolgáltatókat legalább annyira segítségül hívja, mint a közösség tagjait. A készítők jövőbeli célja, hogy minden fellelhető útinformáció egy helyen elérhetővé váljék, s hogy a hírek gyors továbbításával a környezeti terhelés csökkentését is segítsék.

A cél nemes, a feladat nem egyszerű
Az első és legfontosabb lépés persze az, hogy kiderüljön, Önnek és környezetének van-e igénye ilyen szolgáltatásra. A készítők célja ugyanis az, hogy teljesen testre szabható információkkal lássa el a látogatókat a weboldal (pl. ha csak egy bizonyos útszakaszon történt események vagy csak traffipax információk érdeklik majd Önt, beállítható legyen az oldalon). Ingyenességét olyan támogatóknak, szponzoroknak köszönheti, akik hisznek e weboldal életszerűségében.

A weboldal mögött már most egy erős szakmai közösség található, hogy feltérképezze, van-e valós igény erre a szolgáltatásra. Megálmodója a közép- és nagyvállalati internetes termékfejlesztésben komoly tapasztalattal rendelkező Dunder Krisztián, valamint webfejlesztésben, médiában, online marketingben jártas ügynökségek (www.lightmedia.hu, www.domainabc.hu, http://onlinemarketing.blog.hu stb.)

Magasra tették a mércét. A következő hetekben be akarják bizonyítani, hogy ezen hírek láthatóvá és gyorsan elérhetővé tételére szükség van, ahogyan azt is, hogy ennek csak akkor van értelme, ha országos lefedettségű lesz. Ez pedig Ön nélkül nem megy.

Ha szeretne a jövőben ingyenes közlekedési információkat kapni, regisztráljon MOST itt, ezzel támogatva a készítőket. Regisztrációjával minden későbbi, témába vágó információról tudják így értesíteni a készítők, valamint ingyen megkapja az Útinformációs Gyűjteményt és annak frissítéseit.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin