Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telefon műanyag palackokból

Kütyük

Telefon műanyag palackokból

Napelem és újrahasznosított anyagok – a Samsung bejelentette környezetbarát telefonját, mely nemsokára hazánkban is kapható.

Év elején írtunk a dél-koreai gyártó környezetbarát telefonjáról, a Blue Earth (S7550) modelljéről. A teljes érintőképernyős eszköz egy PCM nevű újrahasznosított műanyagból készül, amelyet PET palackokból állítanak elő, csökkentve ezzel a gyártás során felhasznált széndioxid kibocsátás mértékét. A készülék és a töltő káros anyagoktól mentes, nem tartalmaz sem PVC-t, sem BFR-t.

A leginkább energiatakarékos üzemmód érdekében egyszerűen állítható a kijelző fényereje, a világítás időtartama és a Bluetooth; a felhasználó egy érintéssel eléri az „öko-üzemmódot”. A Green Pedometer funkció segítségével pedig azt méri, hány lépést tett meg tulajdonosa. A készülékkel a kibocsátott széndioxid megtakarítás is figyelemmel követhező; a Blue Earth megmutatja, hogy környezetvédelemi szempontból mekkora a különbség, ha a felhasználó nem járművel közlekedik. Ennek a funkciónak a segítségével a felhasználó megismerheti ökológiai lábnyomának mértékét, továbbá, hogy életmódjával hány fa életét mentette meg.

A Blue Earth újrahasznosított papírból készült csomagolását kicsire és könnyűre tervezték. A csomagban található töltő fogyasztása standby üzemmódban mindössze 0,03 W. Az Európai Bizottság IPP (Integrált Termék Politika) Önkéntes Egyezmény programjának részeként a Samsung vállalta, hogy osztályozza a mobiltelefon töltőit aszerint, hogy mennyi energiát használnak a töltési időn kívül. A felhasználók maguk is gyűjthetnek energiát a készülék hátoldalán található napelem segítségével.

A Samsung Blue Earth novembertől Magyarországon is kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés