Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flash a mobiltelefonokon

Kütyük

Flash a mobiltelefonokon

Flash Player Google Android, Blackberry, Symbian, Palm webOS és Windows Mobile készülékeken.

Az Adobe MAX rendezvényen, az Adobe globális fejlesztői konferenciáján az Adobe Systems bejelentette az Adobe Flash Platform további fejlesztéseit. Bemutatta a Flash Player 10.1 szoftvert, amely az Open Screen projekt közel 50 résztvevőjének támogatásával egységes futtatókörnyezetet biztosít a különböző asztali rendszereken és mobil eszközökön. A Flash Player 10.1 támogatása várhatóan számos mobil platformon lesz elérhető, beleértve a Google Android, a Blackberry, a Symbian, a Palm webOS és a Windows Mobile rendszereket.

Az Adobe AIR 1.0, a Flash Platform webes alkalmazások böngészőn kívüli futtatására szolgáló környezete jelentős mértékben növelte elterjedtségét: a tavalyi megjelenés óta több mint 200 millió alkalommal telepítették. Az Adobe AIR 2 – amelynek bétaverziója még idén elérhető lesz – teljesen új alkalmazásokat hív életre az asztali környezetben. A fejlesztők még több szolgáltatással használhatják ki az asztali operációs rendszereket, például a háttértárak fejlettebb támogatásával, a társ-társ hálózatokkal és az UDP-hálózatok támogatásával.

Emellett az Adobe Labs webhelyen kiadták a nyílt forráskódú Flex keretrendszerre épülő Adobe Flash Builder 4 második bétaverzióját. Az új Flash Builder számos kódszerkesztő és tesztelési szolgáltatásának fejlettebb változatát kínálja, leegyszerűsíti a csatlakozást a Java-szolgáltatásokhoz és javítja a Flex keretrendszer új „Spark” összetevőinek használatát. Emellett a Flash Builder integrálható az új LiveCycle Enterprise Suite 2 rendszerrel.

Megjelent az Adobe Flash Catalyst második bétaverziója is. Ez az új professzionális interakciótervezési eszköz integrálható a fejlesztési munkafolyamatba, és segítségével a tervezők gyorsan, kódolás nélkül készíthetnek kifejező felületeket és interaktív tartalmat. Az új szolgáltatások közé tartozik a videók gyors hozzáadása a projektekhez, egyéni lejátszásvezérlők használata, hangeffektusok a további felhasználó visszajelzéshez, simább mozgást biztosító, használatot megkönnyítő vezérlőelemek, valamint az SWF-kimenet mellett a projektek exportálása és böngészőn kívüli futtatása az Adobe AIR használatával.

Az Adobe Flash Platform szorosan integrálható az Adobe Creative Suite 4 termékcsaláddal.

Az online videotartalmak problémamentes folyamatos letöltéséhez
Az Adobe bemutatta terveit, amelyek keretében a Flash Platformon új protokoll támogatásával segíti a médiafájlok HTTP-alapú folyamatos letöltését, beleértve a Flash Access 2.0 szoftverre épülő tartalomvédelem integrálását. A Zeri kódnevű HTTP-technológiák iparági szabványokra épülő nyílt formátumot alkotnak. A Zeri támogatni fogja az összes manapság elérhető médiakodeket, és továbbra is támogatja az élő és rögzített médiaadatokat, az adaptív bitsebességet és a hálózati DVR-támogatást a Flash-lejátszókban. A Zeri projekt és a Flash Media Server 3.5 segítségével a Flash Platform a médiaélmény következő generációját teremti meg.

Adobe Flash
Az Adobe Flash Platform webtervezési és -fejlesztési platform, amely alkalmazások, tartalmak és videók létrehozására szolgál, és egységes működést biztosít a különböző operációs rendszereken és eszközökön. Az internetre csatlakozó asztali számítógépek több mint 98 százalékán fut, a Flash Player 10 szoftvert pedig világszerte a számítógépek 93 százalékára telepítették a kiadás utáni tíz hónapban. A comScore Media Metrix felmérései szerint a világszerte megtekintett online videók 75 százalékát az Adobe Flash technológiával terjesztik, így ez az első számú webes videotechnológia. A jelentős műsorszóró vállalatok, többek között a Disney.com, az MLB.com és a DIRECTV az Adobe Flash Platformra építve juttatja el a videókat a weben keresztül a fogyasztókhoz, és e platform olyan társasági hálózatok alapjául szolgál, mint a YouTube és a MySpace.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés