Connect with us

technokrata

Az illegális fájlcserélés ellen kampányolnak norvég jogvédők

Kütyük

Az illegális fájlcserélés ellen kampányolnak norvég jogvédők

Több tucat jogvédő szervezet, valamint több száz művész, zenész részvételével kalózkodás elleni kampány indult szeptember 1-jén Norvégiában. A támogatók és résztvevők remélik, hogy az akcióval sikerül állásfoglalásra bírniuk a norvég politikusokat.

„A legális fájlcserélés jó dolog. Az illegális fájlcserélés lopás” – hangzik az első sora annak az illegális fájlcserélés elleni kampánynak, amely szeptember 1-jén vette kezdetét Norvégiában. A kampány keretében a résztvevő 36 jogvédő szervezet és több mint 1700 jogtulajdonos, vagyis zenész, művész, alkotó petíciót jelentetett meg a nagyobb norvég sajtóorgánumokban – írja a ProArt hírlevele, a TorrentFreak-ra hivatkozva.

A „Share – Do Not Steal” címet viselő petíció aláírói szerint a kalózok nagy száma egyáltalán nem indokolja azokat az elképzeléseket, amelyek az illegális letöltés legalizálását támogatnák. Véleményük szerint ugyanis a „digitális médiát érintő szisztematikus és szervezett kalózkodás mára olyan mértéket ért el, amely a művészek, zeneszerzők, filmkészítők, írók, kreatív alkotók és más jogtulajdonosok létének alapjait fenyegeti”. Éppen ezért nem tudnak egyetérteni azokkal a politikai tömörülésekkel, amelyek az adóbevételeken keresztül kompenzáló legalizálást támogatják, „ahelyett, hogy megpróbálnának érvényt szerezni a norvég törvényeknek”.

A petíció támogatói remélik, hogy kezdeményezésük rábírja a norvég politikusokat arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek az illegális letöltés kérdésének, egyúttal – lehetőleg még az őszi választási időszak előtt – foglaljanak egyértelműen állást a problémával és a lehetséges megoldási módszerekkel kapcsolatban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu