Connect with us

technokrata

1 millió iPhone 3GS, három nap alatt

Kütyük

1 millió iPhone 3GS, három nap alatt

Rekordtempóban fogy az Apple múlt héten útjára bocsátott mobiltelefonja.

A ráncfelvarráson átesett készülék iránti rajongás még mindig nem csitul – az új, iPhone 3GS névre hallgató mobiltelefonból mindössze három nap alatt egymillió példány kelt el az Egyesült Államokban. A globális világgazdasági válság kellős közepén, amikor az olyan, okostelefonokat fejlesztő/gyártó cégek, mint a Nokia vagy a Palm, is kénytelenek minden lehetőséget megragadni, hogy szinten maradjanak – az Apple ismét tarol. A májtranszplantáción átesett Steve Jobs szerint a döbbenetes eladási szám azt bizonyítja, hogy a több mint 50 ezer különböző iPhone-os alkalmazással együtt „a jelenség erősebb, mint valaha”.

A mobilkészülékkel egy időben jelent meg a telefon operációs rendszerének legújabb, 3.0-s verziója (bővebben itt), amit az Apple elérhetővé tett a korábbi típusok tulajdonosainak. Mindössze öt nappal azután, hogy hozzáférhetővé vált a szoftver, több mint hatmillió letöltést regisztráltak az almás cégnél.

Miért népszerű?
Az új változat nagyon hasonlít a korábbi modellhez: ugyanaz a 3,5 colos érintőképernyős kijelzőt szerelte bele a vállalat, melynek változatlanul 480×320 pixeles a felbontása. Ugyanakkor kapott egy speciális fedőréteget, hogy kevésbé látszódjanak meg rajta az ujjlenyomatok. Ennél sokkal fontosabb változás, hogy az új masinában egy erősebb processzor dolgozik: a 600 MHz-es ARM Cortex A8 teljesítményét a PowerVR SGX grafikus mag egészíti ki. Ezek együtt, plusz a korábbi 128 MB-os RAM kapacitásának duplájára növelése villámgyorssá tette a készüléket. Mindamellett az Apple azt ígéri, hogy az üzemidő is nő: egyetlen feltöltésről tovább bírja a 3GS változat, mint a 3G.

3 megapixeles, autofókuszos és makró képek készítésére alkalmas kamera, beépített digitális iránytű, hangvezérlés – néhány további lehetőség, amit az új Phone kínál. Támogatja a vezetékmentes adatátviteli szabványok javát (GSM, EDGE, UMTS, 7,2 Mb/s HSDPA, 802.11b/g Wi-Fi és Bluetooth 2.1). A GPS funkcióval is ellátott telefon 16 GB-os memóriaalapú háttértárolóval 200, a 32 GB-os pedig 300 dollárba kerül, 2 éves, az AT&T-nél aláírandó hűségnyilatkozat letétele után.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu