Connect with us

technokrata

Firefox 3.5 – a hónap végén

Kütyük

Firefox 3.5 – a hónap végén

Hamarosan itt a még gyorsabb, még többet tudó Tűzróka.

Mike Beltzner, a Mozilla Firefox fejlesztéséért felelős igazgatója tegnap jelentette be, hogy a Shiretoko kódnevű böngészőváltozat hamarosan véglegessé válik. Eddig a bétaverziókkal kellett beérnie annak, aki kíváncsi volt arra, mire képes a szoftver; illetve a napokban elérhető lesz az RC kiadás is.

De mit is tud a Firefox 3.5? Nos, a Mozilla szerint nagyjából 5000 (igen, ötezer) új funkció jelenik meg a programban. Többek között beépített videolejátszó, helyi tároló (amivel a webalkalmazások jelentős része hálózati kapcsolat nélkül is működőképes marad), pornómód (azaz a böngészés nyomait automatikusan eltüntető üzemmód), geolokáció (vagyis a weblapok „tudhatják”, hogy fizikailag merre található az internetező a Földön) gazdagítja az alkalmazást. No és persze gyorsabb lesz – a fejlesztők ígérete szerint mind az oldalbetöltés, mind a webes Javascript alkalmazások futtatása fürgébbé válik.

Telepítésével lehetőséget kapunk a böngészőalapú alkalmazások háttérben való futtatására, könnyebb témaváltoztatásokra és fontletöltésekre nyílik mód. Jobbá válik a CSS-en és SVG-n keresztüli beépített grafikus technológia, és integrált támogatást kap a JSON. A JavaScript Object Notation technológia révén hatékonyabbá válik a böngésző és a szerver közötti kommunikáció.

A Firefox részesedése 2009 májusában (Net Applications adatok)

És habár még el sem készült a 3.5-ös Firefox végleges változata, a Mozilla már dolgozik az utódon is. A Namoroka kódnevű program rendelkezni fog az Electrolysis névre keresztelt processz-izolációs technológiával. Ennek lényege, hogy a böngésző által futtatott processzeket elkülöníti egymástól, minek köszönhetően csökken a teljes szoftvert magával rántó összeomlások száma. Ezt az eljárást először az Adobe Systems fejlesztette Flash-nél vetik be, így egy Flash-es alkalmazás lefagyása többé nem okozza majd az egész böngésző lehalását, ígérik a fejlesztők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin