Connect with us

technokrata

Nokia-Facebook házasság

Kütyük

Nokia-Facebook házasság

Integrálná telefonjaiba a finn gyártó a közösségi hálózat legfontosabb elemeit.

A Wall Street Journal értesülései szerint az online közösségi hálózatok egyik legnagyobbika, a Facebook tárgyalásokat folytat a mobiltelefongyártók csúcsán álló finn vállalattal, egymás rendszereinek integrációjáról. Az elképzelés szerint a Nokia telefonok kiegészülnének némi webes funkcionalitással, ami a kontaktlistát illeti. Mondhatjuk úgy is, hogy Facebook-kompatibilissá válhatnak.

Tervek szerint a finn készülékek a közösségi hálózatban ismerőseinkként számon tartott felhasználók adatainak egy részét tudnák eltárolni. Vagyis nem csak telefonszámokat, neveket, képeket, címeket, hanem például azt is látni lehetne, amikor egyik ismerősünk bejelentkezik a Facebookra. Üzenetet lehetne neki küldeni mobiltelefonról, vagy akár hozzászólást fűzni profiloldalához. Ezzel értelemszerűen a webes adatforgalom növekedésére számíthatnának a szolgáltatók, vagyis bevételnövelő hatással járhatna.

Az ötlet ugyan érdekes, de nem forradalmi: a Facebook másik gyártóval is tárgyalásokat folytat. Az amerikai cég a Palmmal dolgozik hasonló fejlesztésen. Jelenleg egyik megállapodás anyagi vonzata sem ismert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu