Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb versenytársat kapnak az okos telefonok

Kütyük

Újabb versenytársat kapnak az okos telefonok

Gazdasági válság ide vagy oda, a Las Vegas-i elektronikai kiállítás tartogatott egy látványos bemutatót az érdeklődőknek.

Az amerikai Palm Inc. kéziszámítógép-gyártó a régi szép időkre emlékeztető nagyvonalú, gazdagon megterített asztalokkal csalogató sajtótájékoztatón mutatta be új termékét, a Pre okos mobiltelefont. A különleges készülék az Apple iPhone-jával, a Research in Motion BlackBerryével és a Nokia N97 jelű telefonjával száll versenybe; a Palm vezetése azt várja tőle, hogy segítségével a vállalat visszatérhet a mobil-számítástechnika egyre színesebb és látványosabb versenyt bemutató színpadára. A júniusban a boltokba kerülő készüléket igen sok képességgel ruházták fel és alapvető funkciójául azt jelölték meg, hogy egyfajta információs koordinációs központként működjön. A Pre segítségével bármikor, bárhonnan elérhető az internet, a készülék gazdája szeme elé tár minden olyan információt, amire az éppen kíváncsi. Ehhez háromféle irányítási módot kínál: érintőképernyőt, hagyományos billentyűzetet és egy úgynevezett gesztusvezérlőt. Utóbbi például lehetővé teszi, hogy a felhasználó a hüvelykujjával rákoppintva a készülék megfelelő pontjára előhívja a menüt, anélkül, hogy a képernyőn lévő aktuális tartalmat elveszítené. Emellett a Pre tartozéka egy három megapixeles kamera, 8 gigabájt memória és egy kiegészítő, ami lehetővé teszi az akkumulátor vezeték nélküli feltöltését. A Palm mobilját kifejezetten internetező eszköznek szánják, de képes együttműködni asztali számítógépekkel, így azokról is lehet adatokat letölteni rá.

A Palm menedzsmentje tisztában van azzal, hogy egyetlen termékkel akkor sem lehet tartós üzleti sikert elérni, ha azt pozitívan fogadja a piac. Ezért a Pre csak az első tagja egy készülékcsaládnak, amelynek többi eleme fokozatosan kerül majd a boltokba. Közös vonásuk lesz, hogy mindegyik a Palm neve alatt jelenik meg, a vállalat terméke lesz. Emellett nyílik egy alkalmazás-áruház is, amelyből független szoftverfejlesztők különböző tudású programjait tölthetik majd le a Pre-tulajdonosok.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés