Connect with us

technokrata

Bono az Iphone ellen

Kütyük

Bono az Iphone ellen

Az énekes bevásárolta magát egy okostelefon-gyártó cégbe.

A jótékonykodásáról ismert ír énekes nem csak Afrika éhező lakosságának megsegítésére fordítja pénzét, hanem vállalkozásokba is invesztál. Legutóbb pont tavaly karácsonykor, szép csendben fektette be az általa alapított Elevation Partners révén tőkéjét – kisegítette kicsivel több mint 100 millió dollárral az egykor szebb napokat látott, okostelefonokat fejlesztő és készítő Palmot. Ezzel a vállalat részvényeinek majdnem 40 százalékát szerezte meg.

Nem saját fejéből pattant ki az ötlet, Bonot a Palmban vezető beosztást betöltő, korábban az Apple-nél dolgozó ismerősei kérték fel a tőkeinjekcióra. Jon Rubinstein, aki 2006-ig Steve Jobs jobb kezének számított, kifejtette az énekes előtt legújabb koncepciójukat, mely egy olyan készülékcsaládról szól, ami közvetlenül az Apple Iphone-jával versenyezne. Nyilvános bemutatóra sem kell sokáig várni: az ígéretek szerint a hét végén megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show (CES) keretei között fog debütálni.

Érdemes megjegyezni, hogy az Apple rajongók körében Bono mindig is kultikus szerepet töltött be: az ír énekes régóta amolyan nem hivatalos támogatója volt az Apple-nek, a cég zeneipari fejlesztéseit elismerendő. Természetesen a Palmba való befektetés nem jelenti ennek a rajongásnak a végét, de mindenképpen árnyalja a képet az Iphone piacát veszélyeztető készülékek felkarolása.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu