Connect with us

Hirdetés

technokrata

Behódol a Microsoft az Apple-nek?

Kütyük

Behódol a Microsoft az Apple-nek?

Redmond első iphone-os szoftvere előbb jelent meg a nagy rivális készülékén, mint a cég saját Windows Mobile platformján.

Az amerikai szoftverfejlesztő vállalat Live Labs részlege nemrég jelentette be, hogy elkészültek első, az Apple népszerű okostelefonjára szánt alkalmazásukkal. A szoftver érdekessége – már amellett, hogy általa a Microsoft felvette célplatformjai közé a Steve Jobs vezette cég újabb készülékét -, hogy előbb jelent meg Iphone-ra, mint Redmond saját fejlesztésű Windows Mobile-jára.

A Seadragon Mobile múlt hét végén debütált az Apple App Store nevű szoftveráruházában. Ingyenes letöltésével a felhasználó egy képböngésző alkalmazáshoz juthat hozzá, ami lehetővé teszi a képek gyors, úgynevezett deep zoomját online tartalmak böngészése közben. Voltaképp demonstrálja, mire is képes egy mobil platform, még ilyen kis méretek mellett is. Maga a Seadragon egyébként a Microsoft Photosynth gerincét alkotja, amellyel a felhasználók 3D-s képet alkothatnak például egy épületről vagy térről, saját maguk által készített fotóik felhasználása révén (bemutatóvideókkal tarkított cikkünk itt olvasható).

Microsoft Seadragon – Az Apple Iphone-ján.

Mi az oka annak, hogy a Seadragon Iphone-ra készült el (először)? Alex Daley, a Live Labs termékmenedzserének nyilatkozata szerint az Apple készüléke a legszélesebb körben elterjedt, grafikus feldolgozóegységgel rendelkező telefon. „A legtöbb ma elérhető mobil nem rendelkezik grafikus gyorsítóval. Az Iphone viszont igen, emiatt olyan dolgokat is meg tudtunk valósítani, amikkel korábban meggyűlt a bajunk.” – mondta Daley.

És mindez csak a kezdet. Redmond hivatalosan is elismerte, hogy más, Iphone-ra készülő alkalmazásokat is fejleszt. Például a vállalat Tellme részlege szintén elő fog rukkolni egy szoftverrel, amely lehetővé teszi a hangalapú keresést mobiltelefonos környezetben (igaz, nem csak Iphone-on, hanem például BlackBerry-n is). Szeptemberi tájékoztatásuk szerint ez a következő néhány hónapban fog megjelenni a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés