Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarol a szélsebes mobil net – terjed a HSDPA és HSUPA

Kütyük

Tarol a szélsebes mobil net – terjed a HSDPA és HSUPA

A nem is olyan rég még csak szárnyait bontogató új mobil adatátviteli megoldások mára gyakorlatilag teljesen hétköznapivá váltak.

A GSA (Global mobile Suppliers Association) legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy jelen pillanatban már közel 1.000, egész pontosan 963 olyan készülék van jelen a kereskedelmi forgalomban, mely HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) kompatibilis, vagyis nagysebességű mobil letöltést tesz lehetővé. A villámgyors feltöltést biztosító HSUPA-t (High-Speed Uplink Packet Access) jelenleg 139 termék támogatja.

A HSDPA termékek közül 419 mobil készülék (és UMPC), 128 PC-kártya, 107 USB-modem, 208 hordozható számítógép, 92 vezeték nélküli router, 8 hordozható médialejátszó és 1 fényképezőgép. A HSDPA-képes készülékek közül (a notebookokat leszámítva) 559 támogatja a 3,6 Mbit/s-os letöltési sebességet, 264 pedig a 7,2 Mbit/s-ot. Ugyanezen termékek közül 223 (több mint 29 százalék) Wi-Fi kompatibilis, 126 pedig még integrált GPS-vevővel is rendelkezik.

Hazánkban mindhárom mobil szolgáltató rendelkezik HSDPA hálózattal – Magyarországon jelenleg 7,2-14,4 Mbit/s az elméleti maximális letöltési sebesség.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés