Connect with us

Hirdetés

technokrata

A negyedik hazai mobilszolgáltató: talán a TvNetWork?

Kütyük

A negyedik hazai mobilszolgáltató: talán a TvNetWork?

A főleg saját vezetékes infrastruktúra fejlesztéseiről ismert TvNetWork ringbe száll a mobil licenszért.

A TvNetWork Nyrt. bejelentette, hogy szándékai szerint indul a Mobil GSM/UMTS/CDMA tenderen. A TvNetWork vezérigazatója, Fébert Rihárd azt nyilatkozta, hogy a saját vezetékes infrastruktúra-fejlesztések mellett a társaság startégiai szempontból kiemeltnek tekinti a mobil szolgáltatói szegmensben való megjelenést.

Mint arról korábban a társáság beszámolt, 2008-ban a TvNetWork folyamatosan fejlesztette saját vezetékes infrastruktúráját az ország több területén, köztük Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsett, valamint számos kisebb településen. A kábeltévé és Internet hálózat országosan több mint 100.000 háztartásba képes a 3Play szolgáltatásokat eljuttatni.

A vezérigazgató emlékeztetett rá, hogy a TvNetWork májusban megvásárolta és integrálta a Tvnet Kft. ULL infrastruktúráját, ezzel a legnagyobb alternatív ADSL infrastruktúval rendelkező szolgáltatóvá vált a magyar piacon. Az ezen az infrastruktúrán elindított ˝Lecseréllek˝ ADSL3G akcióban elsőként ad az ISP váltó ügyfeleknek is azonos árat az új belépők árával. Az ADSL szolgáltatással már rendelkező ügyfelek évek óta értetlenül állnak azelőtt, hogy miért büntetik őket a szolgáltatók aránytalanul magas árral az új előfizetőkkel szemben. Ezen változtatott elsőként a TvNetWork az év végig tartó akcióban.

Fébert Richárd elmondta, hogy a TvNetWork Nyrt. a mobil operátorokkal tárgyalásokat folytatott a virtuális mobil szolgáltatás bevezetéséről, de sikertelenül. Annak ellenére, hogy a beszédforgalom egy nagy része mára már áttolódott a mobilszolgáltatókhoz (hasonló várható az internet szolgáltatások területén is), és a magyar mobil piac fejlettnek tekinthető, a virtuális mobil szolgáltatók mégsem tudtak megjelenni a magyar piacon. Így a telefon és a későbbiekben várhatóan a mobil internet szolgáltatásokból származó árbevétel jelentős része a jelenlegi mobilszolgáltatóknál csapódik le, a verseny pedig nem növekszik ezen a piacon. A verseny növekedésének hiánya már érezhető, hiszen például a mobilszolgáltatók végződtetési díjait csak a hatóság erőteljes fellépése tudta csak letörni.

Ezen az állapoton kell változtatni és ehhez arra van szükség, hogy a kisebb, rugalmasabb távközlési cégek is versenybe tudjanak szállni. Ennek egyik útja a virtuális mobilszolgáltatások elindulása, melyet az eddigi tapasztalatok alapján nem támogat a három operátor. A másik út egy új dinamikus mobil szolgáltató megjelenése, aki valóban új árazással, új csomagokkal, új szellemiséggel kezdi meg a mobil hang illetve internet szolgáltatásokat. A TvNetWork szakmai és pénzügyi befektetőkkel közösen megpályázza a negyedik licenc elnyerését. Az elmúlt hetekben összeállított üzleti modell alapján a TvNetWork úgy ítéli meg, hogy van helye egy új mobilszolgáltatónak a magyar piacon. Az alternatív szolgáltatók a vezetékes szegmensben is bizonyították életképességüket, és hatékonyan befolyásolták az internet és telefonszolgáltatások elterjedését az elmúlt öt évben.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés