Connect with us

technokrata

Egy mobilgyártóval ismét kevesebb

Kütyük

Egy mobilgyártóval ismét kevesebb

Legutóbb a Sagem, most pedig a Bang & Olufsen jelentette be távozását a mobilpiacról.

A dán gyártó munkatársai hivatalos formában is bejelentették, hogy a jövőben már nem lesznek elérhetők a kereskedelmi forgalomban Bang & Olufsen márkajelzésű mobil készülékek.

A vállalat első embere azzal indokolta a döntést, hogy a gazdasági világválság miatt az emberek mostanság nem, hogy többet, hanem inkább a korábbiaknál kevesebbet hajlandóak kifizetni egy-egy telefonért, így a Bang & Olufsen drága készülékeinek egyszerűen nincs létjogosultsága. Emlékezetes, hogy az első Bang & Olufsen mobil, a Serene 2005 végén debütált, és nem éppen alacsony árával, valamint rendkívül egyedi formájával sokkolta a piacot. A cég második telefonja, a Serenata 2007 végén érkezett, és elődjénél némileg fejlettebb technológiákat vonultatott fel. A Serene és a Serenata közös vonása, hogy megszületésüknél a dél-koreai Samsung bábáskodott. A Samsung egyébként számos különböző mobiljába integrál Bang & Olufsen audió technológiákat.

A Bang & Olufsen egyébként nem csak a mobiltelefon piacról távozik: a cég mostantól felhagy a DVD-lejátszók és a DVD-felvevők gyártásával is, a jövőben pedig a high-end zene rendszerek és televíziós készülékek fejlesztésére kíván koncentrálni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin