Connect with us

technokrata

iGO 8: sorry, de tovább csúsznak a frissítések!

Kütyük

iGO 8: sorry, de tovább csúsznak a frissítések!

Célegyenesben a naviextras.com, a Nav N Go új frissítőportálja.

Már a frissítési folyamat végső tesztelése folyik a Nav N Go új webes felületével, a frissítéseket és egyéb tartalmak letöltését lehetővé tévő naviextras.com-mal kapcsolatban, így a felhasználók ugyan a vártnál később, de még karácsony előtt hozzájuthatnak a térkép-frissítésekhez.

A Nav N Go Kft. azt a célt tűzte ki, hogy az eddigieknél sokkal átfogóbb, több navigációs készülék támogatását lehetővé tévő frissítőfelületet hozzon létre, ezért fogott bele idén tavasszal a naviextras.com weboldal és a Naviextras Toolbox PC-szoftver fejlesztésébe. Az iGO My way 2006 (PDA-verzió) frissítését lehetővé tevő my.navngo.com portálhoz képest az új oldal már számos Nav N Go iGO 8 alapú PNA (navigációs készülék) frissítését is támogatja majd, valamint nem csak a meglévő térképek frissítését, hanem plusz térképek megvásárlását is lehetővé teszi a felhasználók számára.

A portál tesztverziója 2008 júliusában indult el, és a kezdetben támogatott 10 navigációs készülék helyett mára már 30 márka közel 100 féle navigációs készüléke található a támogatott típusok listáján. A nagy számú támogatott készülék egy komplex, átfogó rendszer elkészítését és a frissítések minden készülékkel való alapos tesztelését követeli meg, melyre a Nav N Go kiemelt erőforrásokat fordít.

Mindemellett – a korábbi szoftver- és térképfrissítések tapasztalataiból kiindulva – a cég ezúttal még nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy egy egyszerűen használható, megbízható frissítőprogramot biztosítson a felhasználók számára. Ennek érdekében a Nav N Go október közepén végfelhasználói tesztre hívott meg számos magyar felhasználót, hogy kipróbálják az új update-folyamatokat. A próba során a fejlesztők több értékes felhasználói visszajelzést kaptak, és jelenleg is dolgoznak azon, hogy ezeket mielőbb átültessék a gyakorlatba. Mivel a módosítások az előzetesen vártnál több időt vesznek igénybe, előreláthatólag legkorábban november második felében indulhat el éles üzemben az új frissítőportál.

A Nav N Go a felhasználók türelmét kéri a korábban októberre ígért indulási dátum csúszása miatt. Kárpótlásul viszont soron kívül biztosít majd a portálon néhány előrehozott térképfrissítést. A 2008/07-es Magyarország-térkép például már néhány augusztus-szeptemberben átadott új utat is tartalmazni fog, így például már benne lesz a néhány hete felavatott Megyeri híd, valamint az M0 és az M6 új szakasza is.

A hazai felhasználókat a cég azzal is igyekszik majd kárpótolni a csúszásért, hogy még néhány héttel a hivatalos éles indulás előtt, elsőként a magyar felhasználók számára teszi majd elérhetővé a frissítéseket a naviextras.com portálon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin