Connect with us

Hirdetés

technokrata

HTC Touch HD: Google Android a Windows helyett?

Kütyük

HTC Touch HD: Google Android a Windows helyett?

Touch HD azoknak is, akik nem igazán szimpatizálnak a redmondi szoftverrel?

A tajvani HTC szeptember közepén jelentette be vadonatúj csúcsmobilját, a Touch HD-t, melyen nem meglepő módon Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional operációs rendszer teljesít szolgálatot. Nem sokkal ezt követően kiderült, hogy az újdonság az Egyesült Államokban nem lesz kapható – mint most kiderült, a furcsa döntés hátterében egy érdekes dolog állhat.

Pletykák szerint a HTC azért nem viszi az USA-ba jelen formájában a HTC Touch HD-t, mert a közeljövőben be fogja jelenteni annak kifejezetten az amerikai piacra szánt változatát, melyen nem Windows, hanem a Google-féle Android OS fut. Ha ez a hivatalosan meg nem erősített hír igaz, akkor az Android-alapú HTC Touch HD bizony alaposan megnehezítheti a világ első Android-os telefonjának, az egyelőre nem túl kedvező fogadtatásra talált T-Mobile G1-nek (HTC Dream) az életét, még akkor is, ha a Touch HD ugyebár drágább lesz a G1-nél.

HTC Touch HD
A készülék érdekessége, hogy óriási méretű, 3,8 colos képátlójú kijelzője WVGA, vagyis 800×480 pixeles felbontással rendelkezik. Ugyanilyen felbontású LCD lapul a Sony Ericsson Xperia X1-ben, a HTC Touch Diamond-ban és a HTC Touch Pro-ban pedig 640×480 pixeles (VGA) display található.

A TouchFLO 3D felhasználói felületű okosság 115 milliméter hosszú, 62,8 milliméter széles és 12 milliméter vastag, illetve 146 gramm tömegű. Fontos újdonság, hogy az autofókuszos kamera végre már nem 3, hanem 5 megapixeles felbontású, de hogy a vaku miért maradt ki belőle, az számomra komoly rejtély! Az előlapi kiegészítő kamera VGA felbontással bír.

Az 528 MHz-es frekvenciájú Qualcomm 7201A processzor mellett 256 MB RAM és 512 MB ROM memória lakozik a HTC Touch HD-ben, melyből természetesen a HSDPA (7,2 Mbit/s), HSUPA (2 Mbit/s) és Wi-Fi adatátvitel, illetve a GPS-vevő, a sztereó FM rádió és a mozgásérzékelő sem hiányzik. Újdonság a 3,5 milliméteres szabványos audio csatlakozó aljzat, az energiaellátásról pedig egy 1.340 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. A microSD kompatibilis HTC újdonság a karácsonyi szezonban várhatóan már világszerte kapható lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés