Connect with us

technokrata

Az 5 legjobb angol nyelvtani online gyakorlóprogram

Kütyük

Az 5 legjobb angol nyelvtani online gyakorlóprogram

Tankönyvek és fizetős kurzusok nélkül, játékosan.

Tom Barrett angol általános iskolai tanár, aki az interaktív oktatástechnika nemzetközileg elismert szakembere, ötös toplistát tett közzé blogjában azokról a webhelyekről, amelyek – véleménye szerint – az angol nyelvtan oktatása során a legjobban használhatók. Az Interaktív Oktatástechnika Portál jóvoltából következzen az ötös lista!

Spelling City
Az oldalt az teszi jól használhatóvá, hogy a gyerekek számára egyedileg összeállított szólistákat el lehet menteni, és azt a nebulók akár otthon is, online elővehetik, hogy gyakoroljanak. A listákat sokféle játékos feladatban fel lehet használni és a szavak, amiket a listába teszünk, meg is hallgathatók, segítve ezzel a kiejtés gyakorlását. A listákat ki lehet nyomtatni, le lehet tölteni, az egyetlen „szépséghiba”, hogy a hangzó kiejtés amerikai.

TutPup
Ha echte oxfordi kiejtésre vágyunk, akkor itt van a TutPup, ahol a szavakat a londoni metró hivatalos bemondónőjétől hallhatjuk. Az interaktív játékos feladatok legtöbbje matematika témakörű, azonban a hangos angol nyelvtani modul kiválóan hasznosítható angol szavak, hangzás utáni megértésének és helyesírásának gyakorlásában. A TutPup azért is érdekes, mert különböző nehézségi szinteken és párosával kell játszani, amit a gyerekek nagyon szeretnek, és hasznos a kooperatív módszertan szempontjából.

Look Say Cover Write Check
Ezzel az egyszerű, de hasznos kis online, interaktív játékkal egy 10-es szólistát állíthatunk össze, és a szavakat a „digitális kártyákon” megmutathatjuk a tanulóknak az interaktív táblára vetítve. Ezután a szókártyákat egyenként elővéve a gyerekek megpróbálják helyesen leírni a memorizált szavakat. A feladat végrehajtását ki is értékeli a program.

Spin and Spell
Látványos „szórulett” játék, amely a legfontosabb, hétköznapi területekről gyakoroltatja a leggyakoribb szavakat. Az öt terület: “Házunk és környezete”, “Állatok”, „Közlekedés”, „Öltözködés”, „Étkezés”. A gyerekek egy rulettszerű keréken választják ki a témakört, majd a témakörhöz tartozó rajzból a nekik tetszőt, majd a tárgy nevét helyesen be kell írniuk a képbe. Szórakoztató, látványos, és hasznos, bár a kiejtés itt is amerikai angol.

GeoGreeting
Szavak, mókás betűkkel. Ez a program a világ különböző pontjain, űrfelvételeken talált és betűket formázó alakzatokból (legtöbbször épületek légi felvételei) rakja ki a szavakat. A betűk fölé menve a kurzorral, megjeleníti magát az objektumot a Google térképprogram segítségével. Amellett, hogy szavak helyesírását lehet tanulni vele, a gyerekek a Google térképprogramjával földrajzi ismereteiket is gyarapíthatjákSzólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu