Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legfrissebb: itt az érintőkijelzős Nokia 5800!

Kütyük

A legfrissebb: itt az érintőkijelzős Nokia 5800!

A sokak által várva várt érintőkijelzős Nokia újdonság most végre hivatalosan is bemutatkozott.

A Nokia ma késő délután Londonban a Nokia Remix nevezetű rendezvényen jelentette be a kémfotókon már számtalanszor látott Nokia 5800 XpressMusic típusjelzésű készüléket, mely az első, széles vásárlóközönségnek szánt érintőkijelzős Nokia telefon.

A mozgásszenzoros újdonság 111 milliméter hosszú, 51,7 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag, tömege pedig 109 gramm. Az S60 5th Edition operációs rendszerű telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3,2 colos képátlójú és 16:9 képarányú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető. Az adatbevitelről egy virtuális QWERTY billentyűzet gondoskodik.

Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően a 640×360 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn. A 81 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal (maximum 16 GB) bővíthető, az autofókuszos kamera pedig 3,2 megapixeles felbontású, és sajnos nem xenon, hanem dupla-LED vakus. A Carl Zeiss optikás fényképezőgép egyébként geotagging kompatibilis, videófelvevőként pedig maximum 640×480 pixeles felbontást és 30 fps sebességet képes nyújtani.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 5800 XpressMusic-ben GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi adatátvitel is található. Ezenkívül GPS-vevőt, Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert, 3,5 milliméteres audio csatlakozót és TV-kimenetet is tartalmaz a vadonatúj BL-5J akkumulátort kapott készülék. Jó hír, hogy az alapcsomagban többek közt egy 8 GB-os memóriakártya is helyet kap.

A fekete, vörös és kék változatban készülő telefon adók és kedvezmények nélküli ajánlott ára 279 euró, vagyis mintegy 68 ezer forint lesz. A kereskedelmi forgalmazás valamikor a negyedik negyedévben fog megkezdődni – a telefon Comes With Music kiadása 2009 elején debütál majd. A Nokia ezenkívül egyébként négy új zenei kiegészítőt is bejelentett, melyekkel külön cikkben foglalkozunk majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés