Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet: mennyire vagyunk lemaradva a Nyugattól?

Kütyük

Internet: mennyire vagyunk lemaradva a Nyugattól?

Az internet-penetráció folyamatosan nő Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon – ám ennek üteme még mindig csak fele akkora, mint a fejlett piacoké.

A 2007. december és 2008. május közötti időszakban az internet-penetráció nőtt Csehországban, Lengyelországban és Magyarországban is. A legnagyobb mértékű internet-használatot Csehországban mérték, 2008. májusban. A Gemius és a Mediaresearch adatai szerint a vizsgált mutató elérte az 54,6%-ot. A MillwardBrown SMG/KRC kutatása alapján májusban 45%-os volt az internet-penetráció Lengyelországban. Magyarországon a penetráció csupán 40%-os volt ugyanekkor a gemius/Ipsos Audience mérése szerint.

A CEE (Közép- és Kelet-Európa) régió országainak internetes penetrációját az e tekintetben legfejlettebb ország, vagyis Dánia statisztikáival összehasonlítva lehet legjobban elemezni. A Gemius kutatásának eredménye kimutatta, hogy az internet elterjedtsége a skandináv országban 82,03%-ot ért el ez év májusában. Ez majdnem kétszer annyi, mint a fentebb említett CEE országokban.

„Habár az internet-penetráció még mindig Dániában a legnagyobb, mely az egyik legfejlettebb online piacnak számít Európában, a közép- és kelet-európai országok sem maradnak el tőle, ha a látogatónkénti átlagos oldalletöltés-számot vagy a felhasználónként átlagosan online eltöltött időt vesszük figyelembe.” – hívja fel a figyelmet Filip Pieczyński, a Gemius SA nemzetközi részlegének vezetője.

Ha az első 100, legtöbb valós felhasználóval rendelkező webhelyet vizsgáljuk a négy országban, akkor kiderül, hogy látogatónkénti átlagban a legtöbb oldalletöltéssel (1169) Csehország büszkélkedhet. Dánia e tekintetben a második helyen áll 642 oldalletöltéssel. Lengyelországban ez az érték látogatónként 625, Magyarországon 277 májusban.

Ha azt vesszük figyelembe, hogy mennyi időt töltöttek el a látogatók a vizsgált weboldalakon, akkor jól látszik, hogy a csehek jóval több időt töltöttek el internetezéssel, mint a dánok, a lengyelek vagy a magyarok. Egy cseh internetező majdnem 24 órát töltött el online májusban. Lengyelország a második a sorban, látogatónként 19 órával. Dániában 7 óra 26 percet, Magyarországon 6 óra 15 percet interneteztek átlagosan.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés