Connect with us

technokrata

Teszt: LG KC550 – olcsó ötös

Kütyük

Teszt: LG KC550 – olcsó ötös

Íme az ékes bizonyítéka annak, hogy ma már nem feltétlenül kerül sokba egy olyan mobiltelefon, melynek hátlapjában egy 5 millió képpontot számláló szenzor teljesít szolgálatot. Következzék hát az LG KC550 élőfotós bemutatója!

A szétcsúsztatható kialakítású, elhúzható lencsevédős LG KC550-et úgy tervezték, hogy könnyedén megörökíthessük vele életünk különböző pillanatait, ezért a készülék leggyakrabban használt kamerafunkcióit egyetlen klikkeléssel elérhetjük a dedikált gombok segítségével. A készüléknek a gyenge fényviszonyok sem jelentenek problémát, hiszen a kamera funkciógombjai világítanak, és a LED-vaku is elég erős ahhoz, hogy megvilágítsa a sötét objektumokat.

Az LG KC550 5 megapixeles képszenzorával és Schneider-Kreuznach optikájával nagyfelbontású, részletekben gazdag fotókat készíthetünk, bár a képminőség némileg elmarad az LG KU990 Viewty, illetve az LG KF750 Secret esetében tapasztalt szinttől A kamera érzékenységét egészen ISO800-ig állíthatjuk, a képstabilizátor pedig még remegő kéz esetén is tiszta és éles képeket biztosít. Az autofókusz meglepően gyors, a 3-6-9 felvételes sorozatfelvevő viszont sajnos csak a VGA felbontást támogatja.

A 2,4 colos képátlójú LCD-n (QVGA, 262 ezer szín) könnyedén visszanézhetjük fotóinkat, az Auto Image Rotation funkció pedig gondoskodik róla, hogy képeink a készülék vízszintes, vagy függőleges helyzetében is a megfelelő nézetben legyenek. A készülék dobozán az áll, hogy a telefonnal 720×480 pixeles felbontásban, 30 képkocka/másodperc sebességgel rögzíthetünk videókat, ez azonban nem teljesen fedi a valóságot, a 30 fps-t ugyanis csak 640×480 képpontos felbontás mellett tudja biztosítani a készülék, ami persze még mindig tiszteletre méltó teljesítmény.

Az alaphelyzetben 96,9×51,4×14,9 milliméter méretű és alig 110 gramm tömegű LG KC550 számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint a korábban bemutatott és globálisan igen népszerűvé vált LG Viewty, melyből 2007 őszi piacra kerülése óta már több mint 1,5 millió darabot értékesítettek világszerte. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a KC550 jelentősen olcsóbb, mint a Viewty.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) LG KC550 telefonban olyan mozgásalapú (M-Toy) játékokat is találhatunk, melyek kihasználják az integrált giroszkópban rejlő lehetőségeket. A készülék döntésével, vagy forgatásával virtuális darts-ot játszhatunk, horgászhatunk, vagy akár navigálhatunk is egy útvesztőben. A GPRS/EDGE és Bluetooth 2.0 kompatibilis, sztereó FM rádiós LG KC550 kártyafüggetlen ára jelenleg 45-50 ezer forint körül alakul (Pannon előfizetéssel 29.970 forint). A microSD memóriakártyákkal bővíthető (belső memória: 12 MB) telefonból kimaradt az UMTS és a HSDPA, a tizenkét csatornás FM rádió pedig sajnos nem RDS kompatibilis.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin